Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:43:50

З початку року спрощенці Чернігова поповнили бюджет на 67,5 млн. грн.

10.12.2014   08:15Агенцiя

Саме стільки єдиного податку надійшло до місцевого бюджету за 11 місяців поточного року від суб’єктів господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування.

Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 9,7 млн. грн. Про це повідомив голова комісії з реорганізації ДПІ у м. Чернігові ГУ Міндоходів у Чернігівській області Володимир Мехед.

При чому 72 % відсотки надходжень даного платежу сплатили фізичні особи – підприємці, а це – 48,8 млн.грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 7,0 млн.грн.
Юридичними особами – платниками єдиного податку у поточному році поповнено бюджет майже на 18,7 млн.грн. Це на 2,7 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.

Варто зазначити, що на спрощеній системі оподаткування у м. Чернігові перебуває 1565 суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 9776 фізичних осіб-підприємців.

Позитивна тенденція щодо зростання надходжень єдиного податку зберігається тривалий час. Адже, застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності дає підприємцям низку переваг: спрощення процедури і порядку реєстрації платника податку, значне спрощення процедури обчислення для визначення сум єдиного податку, звільнення від сплати низки податків і зборів. Окрім того, спрощується ведення бухгалтерського обліку та форм фінансової звітності, а також надається право вибору щодо сплати ПДВ.

Звертаємо увагу на те, що платники єдиного податку зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів за таких обставин:
- у разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу для такої категорії платників;
- у разі застосування платником єдиного податку іншого способу розрахунків, ніж зазначені у пункті 291.6 статті 291 Кодексу;
- у разі здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, або невідповідності вимогам організаційно-правових форм господарювання;
- у разі перевищення чисельності фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником єдиного податку;
- у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку;
-у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів.

«У випадку недотримання платником вимоги законодавства щодо самостійного переходу на сплату інших податків і зборів у терміни визначені Податковим кодексом України, інспекція самостійно виключає платника з реєстру платників єдиного податку у випадках встановлення однієї з вищезазначених обставин»,- зазначив Володимир Мехед.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.