Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:22:07

Що ж то за нічні гості побували у Олега Русіна?

05.12.2014   14:56Агенцiя

Молодики спортивної статури вночі з 4 на 5 грудня з ключами та у шкарпетках проникли у кабінет Олега Русіна, директора Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації, депутата чернігівської міської ради.

Злодіїв спіймали, повідомляє Високий вал.

Історія від свідка та учасника нічної пригоди Олега Володимировича.

«Я Русін Олег Володимирович, директор Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації, депутат чернігівської міської ради прошу правоохоронні органи вважати офіційним депутатським запитом.
Вночі з 4 на 5 грудня я був у відрядженні у Києві на семінарі від Міністерства соціальної політики. По всій інформації я повинен бути ночувати у Києві. Але Міністерство не забезпечило учасників семінару гуртожитком чи готелем, тому я вирішив повернутися вночі додому. А вранці повернутись до Києва.
Приїхав додому, ліг спати. О 1:35 на мій мобільний зателефонував охоронець, який охороняє приміщення Департаменту соціального захисту населення, державну установу. З його повідомлення мені стало зрозуміло, що у нас в офіс, у приміщенні Департаменту проникли сторонні люди. Відразу зібравшись я приїхав у Департамент.

Я йому сказав викликати міліцію. А сам зібрався і приїхав власним автомобілем. Коли я зайшов у приміщення він мене провів у туалет на 2 поверсі чоловічий, де показав вікно, яке було зірвано з вулиці, тобто продавлене, воно взагалі гвіздком було забите. Але зірвано вікно, стрічка, якою було воно обклеєне, зірвана. Все побачене свідчило про те, що сторонні люди вдерлись в приміщення Департаменту.

Практично від побаченого відразу приїхав наряд міліції, спільно з яким ми ввійшли в цю будівлю. А це 5-ий поверх приміщення. Пройшли, подивились, нікого не знайшли. Прощупали всі двері, всі були заперті. Але я свого охоронця попросив принести ключі від приймальні. От мені захотілось подивитись власний кабінет. Коли він приніс ключі, а ключі у нас знаходяться на охороні, а ключ від кабінету особисто мій я залишив секретарю, коли їхав у відрядження – у можливо якісь документи знадобились би.

Другий ключ від особисто мого кабінету знаходиться у прибиральниці, яка проводить прибирання у нас в приміщенні. Намагаючись відкрити двері ключ не залазить, коли ми присвітили у замкову щілину то побачили, що х тої сторони стирчить ключ у дверях. Було зрозуміло, що ті хто у нас проникли у приміщення і знаходяться у кабінеті.

Міліція забезпечила охорону приміщення з боку вікон, щоб ніхто через вікна не втік. Дочекались опергрупу. Мені безпосередньо довелось телефонувати начальнику міської міліції Рапуті Володимиру Івановичу вночі. Він пришвидшив приїзд групи. Практично разом ми відкрили двері приймальні. Помацавши двері у кабінет, я зрозумів що двері відчинені. Замок відкритий.

Коли міліції зайшла, включивши світло у мене на підлозі у кабінеті лежали два парубки кремезні такі, спортивної статури, які лежали на полу, обличчям до полу, руки вони позавертали за спину. Тобто вони вже були готові, що міліція вдягне на них кайданки, що міліція і зробила.
Я їх намагався перевернути. Але хлопці знаєте такі дуже міцні, бо ледь-ледь повернув їх щоб подивитись їхні обличчя. Я подивився в їхні обличчя. Хлопці такі що видно, що нормально їдять, досить спортивні, вони не вживають речей, які шкодять здоров’ю. Міліція їх забрала і транспортувала на Шевченка 13.
Далі мені не відома ситуація. Я написав заяву в міліцію. Я вночі зателефонував в.о голови облдержадміністрації Журману Сергію Миколайовичу, оскільки це приміщення ОДА, структурний підрозділ. Я вночі зателефонував голові СБ обласної з проханням приділити увагу цьому випадку, взяти під свій безпосередній контроль.

Я нікого не підозрюю, не знаю що і як. Я просто бачу хлопців, які проникли. Хлопці досить професійні. На ногах у хлопців були натягнуті полієтіленові шкарпетки як у лікарнях (бахили – ред.), для того, щоб слідів не залишати по приміщенню. Тобто хлопці прийшли підготовлені. У хлопців були ключі, бо ключами вони відкрили приймальню, далі вони відкрили кабінет директора. Знаходились у кабінеті досить акуратно. Нічого не пошкоджено, нічого не зруйновано. Все охайненько, все прибрано. Ніяких слідів злому.

Вчора ще в приміщення до нас «Новою поштою» привезли ще подарунок незрозумілий. Про який ми зараз ще з’ясовуємо додатково. «НП» доставила нам із київського Інтернет-магазина два ноутбука та два лазерних принтера. Загальна вартість близько 20 тисяч гривень. Що це за подарунки такі? Я ні з ким не домовлявся, ні в кого не замовляв такі подарунки, не проплачував, не вигравав. Є накладна, є доставка…

P.S від Високого Валу: До нас депутат зателефонував також із прохання поставити цей випадок на громадський контроль для того, щоб було зрозуміло хто у нас із ключами приходить до структурного підрозділу ОДА і несанкціоновано проникає у кабінет директора Департаменту. З якою метою і що хотіли там робити.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини