Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:31:33

Засудженим жінкам Чернігівської виправної колонії № 44 показали фільм "Ув’язнені"

03.12.2014   13:46Агенцiя

Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно завітав до засуджених Чернігівської виправної колонії № 44

В Чернігівській виправній колонії № 44 управління ДПтС України в Чернігівській області в рамках Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «DOCUDAYS UA»  було продемонстровано фільм про права людини для засуджених установи.

Передувало перегляду фільму зустріч засуджених із заступником начальника Головного управління юстиції в Чернігівській області Володимиром Бобруйко, регіональним координатором зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою та юристом Благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» Григорієм Кропивою.

Засудженим жінкам Чернігівської виправної колонії № 44 показали фільм «Ув’язнені». Події фільму відбуваються у жіночій тюрмі «Неве Тірца», що розташована у центральній частині Ізраїлю. Очима трьох героїнь – іудейки, мусульманки і християнки – глядачі фільму спостерігають дворічну історію взаємин співкамерниць, а також стосунки жінок і тюремної охорони. В межах крихітних камер досліджується етнічна різноманітність. Ці жінки відгороджені й закриті від суспільства, а  також від самих себе. Міцні й водночас уразливі відносини між ув’язненими і персоналом тюрми, а також стосунки в’язнів між собою сповнені загальною недовірою і, разом з тим, взаємоповагою.

Кожна глядачка, що перебуває в установі, по-своєму сприйняла та зрозуміла цей фільм. Після перегляду відбулося жваве обговорення побаченого.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

До теми:

Обережно - цензура: в Чернігові Мандрівний фестиваль Docudays UA розпочався з відмови Чернігівкіно показати фільм "Путінські ігри", що заборонений в Росії

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.