Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:57:51

На Чернігівщині проведено випробування вітчизняних безпілотних авіаційних апаратів

17.11.2014   17:29Агенцiя

Фахівцями Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України проведено випробування трьох безпілотних авіаційних апаратів вітчизняного виробництва.

Так, на одному з військових полігонів Чернігівщини, військові науковці випробували в небі безпілотні апарати типів «А1-С», «Рама» та «Spectrator», які розроблені на державних підприємствах «Атлон Авіа», дослідно-конструкторському бюро «Авіація загального призначення» і «Політеко-Аеро». Крім цього, чернігівські військові випробувачі під час демонстраційних польотів оцінили реальні можливості закордонного безпілотного авіаційного апарату «Silent Falcon Unmanned Aircraft Sustem».

Зокрема, вони визначили здатність літального апарату виявляти та розпізнавати координати наземних об’єктів, проводити всепогодну цілодобову зйомку місцевості з метою розвідки, автоматично супроводжувати цілі і отримувати еталонні зображення «портрети» об’єктів та передавати отриману інформацію до командного пункту управління у реальному масштабі часу.

Як повідомив керівник Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України полковник Володимир Башинський, основною метою випробувань є визначення можливості застосування перелічених безпілотних апаратів у Збройних Силах України.


Міністерство оборони України
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини