Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:37:37

На вихідні міліція на Чернігівщині шукала шістьох підлітків-втікачів

11.11.2014   11:01

Менш ніж за добу працівники міліції затримали шістьох втікачів підлітків - вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

7 листопада близько 20:00 години до чергової частини Чернігівського міського відділу міліції надійшло повідомлення від вихователя Центру соціально-психологічної реабілітації дітей про те, що шестеро вихованців самовільно залишили заклад. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група у повному складі.

Поспілкувавшись з вихователем установи, правоохоронці з'ясували, що троє втікачів, 1999 року народження, а інші троє - двохтисячного. До закладу вони потрапили за різних сімейних обставин та з різних районів області: Менського, Новгород-Сіверського, Ріпкинського та з міста Чернігова, а один - уродженець одного з міст Донецької області. Між собою хлопці знайшли спільну мову, здружилися.

Уродженець Донецької області потрапив до закладу восени цього року. Батьки хлопця померли, а опікуном був призначений старший брат, який невдовзі переїхав жити до сусідньої держави. Через важкий характер малого, опікун швидко відмовився від своїх обов'язків та відвіз його до найближчого реабілітаційного центру в Україні. На Донеччині у неповнолітнього залишилися родичі, і він дуже хотів повернутися додому, тому й підбурив своїх товаришів на втечу із закладу.

Спочатку вихованці Центру ретельно спланували план втечі, а потім ввечері, відігнувши грати на вікні в туалеті на другому поверсі, втілили свій план у життя.

На пошуки неповнолітніх по тривозі були підняті працівники Менського, Новгород-Сіверського, Ріпкинського райвідділів міліції та міських відділів Ніжина і Чернігова. Негайно орієнтовані наряди патрульно-постової служи, ДАІ та лінійні відділки на станціях Ніжин та Чернігів, а також увесь особовий склад УМВС області. Працівниками міліції перевірялися автостанції, залізничні вокзали, електрички.

Першим затримали по дорозі додому неповнолітнього втікача, який був родом з Чернігова. Хлопець розповів, що його друзяки також мали намір повертатися по домівках, але куди вони поїхали він не знає.

Співробітникам ДАІ, поспілкувавшись з водіями, вдалося з'ясувати, що п'ятьох неповнолітніх, які голосували на автодорозі в напрямку Мени, бачили в селі Снов'янка Чернігівського району. Працівники Менського райвідділу міліції, отримавши інформацію, що неповнолітні можуть переховуватися в їхньому районі, встановивши родинні зв'язки місцевого втікача, перевірили його родичів і в селищі Макошине Менського району. Так, у будинку дідуся одного з вихованців центру, було виявлено чотирьох неповнолітніх втікачів, які тут переховувалися.

Не знайденим залишався ще один мешканець цього ж району і оперативно-розшукові заходи продовжилися. Вранці наступного дня працівникам міліції вдалося затримати і останнього "бігуна". Він переховувався у родичів у Сосницькому районі.

Після складання всіх необхідних документів неповнолітніх втікачів повернули до Центру соціально-психологічної реабілітації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини