Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:02:55

Зведений батальйон територіальної оборони Ніжинщини був створений найпершим у країні

29.10.2014   12:46Агенцiя

Військово-патріотична організація «ЗБТО-ГРОН», була створена у березні місяці 2014 року групою активних громадян Ніжинщини з метою організації навчанню військовій справі громади, та захисту рідного краю.

ВПО «ЗБТО-ГРОН» у тому ж місяці заснувала «Зведений батальйон територіальної оборони м. Ніжина» під керівництвом Тимура, за підтримкою міського голови, а на той час секретаря міськради Лінника А. В.

На даний момент сотні бійців, які проходили навчання у ВПО «ЗБТО-ГРОН» служать в добровольчих батальйонах «Донбас», «Азов», «Дніпро 1», «Луганськ 1 » та інші. Проходять службу у складі «Національної гвардії України» та Збройних силах України.

Мало хто знає, що саме «Зведений батальйон територіальної оборони м. Ніжина» був першим у державі батальйоном територіальної оборони, який і поклав початок формуванню десятків батальйонів територіальної оборони по всій країні, які потім увійшли або формувалися у складі ЗСУ чи МВС.

Саме колективом ВПО «ЗБТО-ГРОН» була доведена ідея до Міністерства оборони України, щодо необхідності у формуванні такого плану структур по всій країні для захисту нашої держави.

Не все пішло так як планувалося, а саме:

— сформувати в кожному місті по батальйону ТРО, особовий склад, якого б знаходився на своїх робочих місцях, і раз на тиждень, принаймні, приходив до місця, де б була зброя на зазначений особовий склад і отримував якісні знання з військової підготовки.

Якщо перемножити як мінімум 350 міст України, в яких могли бути створені такі підрозділи по 400 осіб у кожному, то ми б отримали приблизно 140 000-ну армію.

При чому, державі непотрібно було б витрачати кошти на їх забезпечення, окрім тих розходів, що необхідні для проведення практичних стрільб. Це свого роду партизани. На даний час, така формула приблизно втілена в ідею рот охорони при військових комісаріатах та в загонах оборони, що теж сформовані при військових комісаріатах України.

Ця ідея також належить громаді Ніжинщини. Більше того, кілька тижнів тому, на Ніжинщину прибули представники військових комісаріатів з 22 регіонів України, всі, крім Луганської та Донецької областей і, звісно, Криму. Їхній візит пов’язаний з отриманням знаннь у партизанщині, роботі диверсійно-розвідувальних груп. Вони прибули саме в цей край, бо програма бойової підготовки для партизан, єгерів та ДРГ, була розроблена спеціалістами з ВПО «ЗБТО-ГРОН» та затверджена Міністерством оборони України.

Наразі, отримавши спеціальну підготовку, представники регіонів навчають особовий склад МОУ у своїх регіонах.

ВПО «ЗБТО-ГРОН» вважає, що тільки підготовка сотень тисяч партизан «від сохи» можуть дійсно забезпечить оборону України, бо як показує історія, народний спротив ще ніхто ніколи не долав.

Слава Україні!

Прес-служба ЗБТО ГРОН
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.