Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:27:04

Органи прокуратури постійно здійснюють роботу щодо захисту інтересів держави в судовому порядку

16.10.2014   15:09

Упродовж поточного року органами прокуратури Чернігівської області пред’явлено позовів щодо захисту інтересів держави на суму понад 220 млн. грн.

Сума, на яку задоволено позови, склала майже 163 млн. грн. Реально надійшло до бюджету та добровільно відшкодовано майже 82 млн. грн. У провадженні судових інстанцій перебуває ще 80 справ за позовами прокурорів на загальну суму майже 15 млн. грн.

На захист інтересів громадян до суду направлено 88 позовів на суму 1 млн. грн., з них задоволено позовів на суму 941 тис. грн., з них на погашення заборгованості по заробітній платі 596 тис. грн.

Протягом цього року за результатами вступу прокурорів у справи на захист інтересів держави судами прийнято рішень на користь держави на 20,7 млн. грн.

Пріоритетними визначено захист державних інтересів у сфері державних закупівель (завищення вартості робіт при будівництві, закупівлі товарів, проведенні ремонтних робіт) та активізовано діяльність на вказаному напрямі.

У поточному році заявлено 8 позовів про визнання безпідставно укладеними договорів про фінансування робіт за рахунок бюджетних коштів на загальну суму 23 млн. грн.

У поточному році на захист інтересів держави у сфері паливно- енергетичного комплексу до суду заявлено 8 позовів про стягнення заборгованості за поставлений природний газ на суму 98,3 млн. грн.

Рішеннями судів користь НАК «Нафтогаз України» стягнуто 94 млн. грн.

У сфері охорони навколишнього природного середовища до суду заявлено 42 позови, з яких 41 задоволено на суму 4,3 млн. грн.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.