Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:21:30

В Бобровиці працівники міліції затримали зухвалого злодія

04.10.2014   13:27

Працівники сектору карного розшуку Бобровицького райвідділу міліції затримали злодія, який за короткий проміжок часу тричі обікрав місцевий храм та встиг незаконно заволодіти автомобілем, мопедом і велосипедом.

Як розповів начальник Бобровицького районного відділу міліції підполковник міліції Ігор Пузіков, до чергової частини із заявою звернувся настоятель одного з храмів району про те, що з приміщення храму зникли гроші, які знаходилися в скриньці для пожертв.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група на чолі із начальником райвідділу. Прибувши на місце пригоди правоохоронці з'ясували, що проникнення було скоєно через вікно, а зі скриньки для пожертв зникло 250 гривень.

Розкрити злочин «по гарячих слідах» не вдалося, тому зібравши на місці події всі докази, до роботи взялися оперативники. Аналізуючи зібрані докази та переглядаючи матеріали нерозкритих злочинів, було встановлено ще два факти аналогічних крадіжок. Тільки сума викрадених грошей склала близько 1500 грн.

Працівники карного розшуку провели ряд оперативно-розшукових заходів, поспілкувалися з прихожанами, а також зустрілися з підобліковим елементом. І це дало позитивний результат - злочин розкрито.

Як з'ясувалося, крадієм виявився 18-річний місцевий житель, який живе недалеко від церкви разом із батьком, мати померла, ніде не навчається і не працює. В липні цього року був засуджений за незаконне заволодіння автотранспортом та сплатив за це 510 грн. штрафу. Також встановлено, що він інколи приходив до храму.

Гроші, які крадій поцупив з храму, він витратив на свої потреби і навіть не сподівався, що оперативники так швидко завітають до нього додому. Тому злодію нічого не залишалося, як зізнатися в скоєному та надати правдиві свідчення. Після спілкування з оперативниками, хлопець також зізнався ще в скоєнні трьох злочинів, а саме в незаконному заволодінні автомобілем, мопедом і велосипедом.

Про угон автомобіля розповів, що побачив, як сусід ввечері заїжджав у двір. Дочекався поки той зайде до хати, відкрив ворота, завів авто, ключі знаходилися в замку запалення, і поїхав кататися. А коли скінчився бензин, - кинув автівку біля магазину в центрі села.

«Залізних коней» викрадав серед білого дня, коли господарі приїздили на обід та залишали їх без нагляду біля будинків. Мопед та велосипед були вилучені у зловмисника та повернуті власникам.

Наразі чоловіка затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання Бобровицького райвідділу УМВС. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 та 3 статті 185 «крадіжка», а також та частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України «незаконне заволодіння транспортним засобом». Найтяжча санкція по цих злочинах, це позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Остаточне рішення за судом.

Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини