Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:00:44

Головним управлінням юстиції у Чернігівській області проведено круглий стіл на тему: "Утвердження доброчесності та подолання корупції в судовій системі"

03.10.2014   14:55Агенцiя

В рамках проведення Всеукраїнського тижня правових знань «Подолання корупції в судовій системі» 2 жовтня Головним управлінням юстиції у Чернігівській області проведено круглий стіл на тему: «Утвердження доброчесності та подолання корупції в судовій системі».

Круглий стіл відбувся за участю представників територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернiгiвській областi, Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської обласної ради, Чернігівської обласної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка та Чернігівського національного технологічного університету.

Крім того, на зустрічі були присутні члени та керівники правозахисних громадських організацій.

Захід відкрив начальник Головного управління юстиції у Чернігівській області Власенко Ю.Д. та звернув увагу на важливість підвищення рівня довіри суспільства до судової влади. Також, навів основні положення розпорядження Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2014 року № 828-р «Про деякі заходи щодо сприяння утвердженню доброчесності в судовій системі» та звернувся до присутніх висловити пропозиції щодо проведення судової реформи та подолання корупції у судовій системі.

Кутявіна Ю.С., завідувач сектором організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернiгiвській областi зазначила, що рівень довіри суспільства до судової влади за 2014 рік значно підвищився в порівнянні з 2012 – 2013 роками, розповіла про автоматизовану систему документообігу, Єдиний реєстр судових рішень та про необхідність перевірки відомостей, зазначених у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру суддів судів загальної юрисдикції за 2013 рік. Крім того, доповідач зазначила, що заробітна плата суддів підвищились, а це є одним із заходів щодо запобігання та протидії корупції.

Шавлак О.В. начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації розповів, що Президент України Порошенко П.О. презентував «Стратегію 2020», яка включає в себе реформи і спеціальні програми, реалізація яких дозволить Україні подати заявку на членство в Європейському Союзі, та в своєму виступі Шавлак О.В. зосередив увагу на конституційній та судовій реформах.

Пролунали виступи Коржа О.О. (керівник Громадської організації «Чернігівська обласна люстраційна комісія»), Йовенка В.О. (керівник Громадської організації «ГРОМАДСЬКІ ІНІЦІАТИВИ МАЙДАНУ»), Данилюка М.Д. (голова Чернігівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів), Пилипенка П.П. (представника Громадської спілки «Чернігівське об’єднання «СОВІСТЬ»). У доповідях прозвучали пропозиції щодо проведення судової реформи та подолання корупції в судовій системі.

Підсумовуючи, Власенко Ю.Д. наголосив, що є всі передумови для того, щоб у судовій системі корупції не існувало.


 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини