Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:16:10

Аграрний фонд не зміг довести, що у партнерів сина Кравчука зникла державна пшениця на 46 мільйонів

03.10.2014   14:49Агенцiя

Суд відмовився стягнути з дочірнього підприємства «Нафком-Агро» 46,53 млн грн. збитків за зникнення 27,9 тис т зерна пшениці. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 4 вересня.

У 2009 році Аграрний фонд передав «Нафком-Агро» на зберігання 128 тис тонн зерна пшениці 4 класу. Протягом 2009-2012 років підприємство відвантажило 105 тис тонн цього зерна особам, яких вказував Аграрний фонд.

У 2011 році сторони уклали новий договір складського зберігання. Як стверджує Аграрний фонд, предметом угоди стала частина того ж зерна, яке передавалося за попереднім договором.

Прокуратура надала суду складську довідку, відповідно до якої станом на 20 грудня 2012 року на зернових складах «Нафком-Агро» зберігалось 27,9 тис т зерна. Саме нестачу цього обсягу зерна вартістю 46,53 млн грн. (мінімальна інтервенційна ціна – 1667 грн/т) виявила перевірка у січні цього року.

Суд назвав недоведеними факт передачі зерна підприємству «Нафком-Агро» за договором 2011 року, оскільки зерновий склад на підтвердження прийняття зерна має видавати складське свідоцтво або складську квитанцію, а не складську довідку.

Стосовно ж перевірки, у ході якої було виявлено нестачу зерна державного інтервенційного фонду, то суд зазначив, що на час її проведення склади за адресою: Прилуки Чернігівської обл., вул. Дружби народів, 46, вже не належали підприємству «Нафком-Агро». На той час їх вже викупило ТОВ «Агрокім». Представник цієї фірми повідомив, що на момент купівлі складів у «Нафком-Агро» жодних залишків зерна там не було.

Відтак, суд дійшов висновку, що перевірка, якою було зафіксовано факт відсутності зерна, була проведена не на підприємстві «Нафком-Агро», а на підприємстві ТОВ «Агрокім», що не має жодного відношення до фірми «Нафком-Агро».
Варто зазначити, що «Нафком-Агро» також подав до суду. Підприємство вимагає стягнення з Аграрного фонду 47,79 млн грн. заборгованості за надані послуги зберігання зерна. Провадження у цій справі було зупинене до вирішення спору за позовом Аграрного фонду.

Засновником дочірнього підприємства «Нафком-Агро» є ТОВ «Нафком», засновниками якого є Володимир Нечипоренко і Олексій Гапон.

«Нафком-Агро» зареєстроване у Києві, на бульварі Лесі Українки, 15. Тут же зареєстроване ТОВ «Будівельна компанія «Блок», засновниками якого є вже згадані Нечипоренко і Гапон, а також Сергій Череп і син екс-президента Олександр Кравчук. За цією ж адресою прописане і ТОВ «ТКС Кард Продакшн», засновниками якого є Нечипоренко, Гапон, Кравчук і Едуард Корнев.

«Нафком-Агро», «Нафком», БК «Блок» і «ТКС Кард Продакшн» мають також спільний телефон – 044 4089426.

 

http://nashigroshi.org/2014/09/24/ahrarnyj-fond-ne-zmih-dovesty-scho-u-partneriv-syna-kravchuka-znykla-derzhavna-pshenytsya-na-46-miljoniv/

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.