Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:41:27

Вільно користуватись Інтернетом та телефонами можуть засуджені в колоніях Чернігівщини. ФОТО

30.09.2014   07:04Агенцiя

Таким правом наділили і засуджених до довічного позбавлення волі.

Процес євроінтеграції України вже розпочали через в’язниці Чернігівщини. Від так, закордонні фільми про засуджених з мобільними телефонами та Інтернетом став реальністю.

«За новими змінами до Закону України «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів» засуджені мають вільний доступ до Інтернет мережі, окрім доступу до електронної пошти, соціальних мереж та сайтів, які пропагують жорстокість», - розповідає начальник управління ДПтС України в Чернігівській області Валерій Пісклов.

Революційні зміни торкнулись, навіть, засуджених до довічного позбавлення волі, які відбувають покарання в Новгород-Сіверській установі виконання покарань № 31. Для даної категорії засуджених було обладнано робочі місця з двома комп’ютерами для надання можливості засудженим до довічного позбавлення волі користуватись глобальною мережею Інтернет.

Проте, слід зазначити, що користуватися доступом до глобальної мережі Інтернет можна за умови оплати послуги з особистих коштів засуджених.

Апелюючи до світового досвіду, слід вказати, що використання інтернету, електронної пошти під наглядом допускається в 49 корекційних установах США і в п'яти канадських провінціях. Виховання за допомогою комп'ютерів здійснюється в деяких в'язницях Австралії та Румунії, у Великобританії засудженим дають ігрові консолі для розвитку пам'яті та логічного мислення. У Норвегії всі ув'язнені мають доступ до інтернету навіть у камерах.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини