Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:18:27

Борзнянський район: вогнеборці ліквідували пожежу літньої кухні, спричинену несправністю пічного опалення

24.09.2014   14:47Агенцiя

23 вересня о 10:50 у с. Ядути Борзнянського району виникла пожежа дерев'яної літньої кухні, що належить 42-річному власнику.

За викликом до місця пригоди прибули місцеві сільські вогнеборці, а за кілька хвилин районний пожежно-рятувальний підрозділ управління ДСНС у Чернігівській області.

На момент їх прибуття, вогонь майже повністю охопив будівлю літньої кухні.

Професійними діями вогнеборці об 11:20 локалізували та об 11:50 ліквідували пожежу. В ході її гасіння врятовано розташовані на відстані 1,5 метра дві господарські споруди та матеріальних цінностей на суму майже 20 тис. грн.

З'ясувалося, що причиною пожежі послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем та перекриттям будівлі. Проте, головним чинником стало те, що господар до початку експлуатації опалювального приладу не прочистив димар від сажі. Як результат - вогнем майже повністю знищено будівлю літньої кухні.

Слід зазначити, що кожного року на Чернігівщині з приходом холодів ситуація з пожежами і трагічними випадками на них значно погіршується. У переважній більшості їх причинами стають порушення протипожежних вимог при влаштуванні електрообладнання та експлуатації пічного опалення.

З огляду на це, рятувальники звертаються до мешканців області з проханням дотримуватись протипожежних вимог під час експлуатації приладів пічного опалення. Ще до початку їх використання слід почистити димарі від сажі, зашпарувати тріщини та побілити печі. Перед топковим отвором підлогу з горючих матеріалів слід захищати металевим листом розміром 700х500 мм. У місцях примикання дерев'яних конструкцій стін та перекриття до димарів має бути влаштована безпечна відступка та розділка. Виконання цих вимог дозволить безпечно використовувати прилади опалення.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини