Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 листопада, 22:05:14

Борзнянський район: вогнеборці ліквідували пожежу літньої кухні, спричинену несправністю пічного опалення

24.09.2014   14:47Агенцiя

23 вересня о 10:50 у с. Ядути Борзнянського району виникла пожежа дерев'яної літньої кухні, що належить 42-річному власнику.

За викликом до місця пригоди прибули місцеві сільські вогнеборці, а за кілька хвилин районний пожежно-рятувальний підрозділ управління ДСНС у Чернігівській області.

На момент їх прибуття, вогонь майже повністю охопив будівлю літньої кухні.

Професійними діями вогнеборці об 11:20 локалізували та об 11:50 ліквідували пожежу. В ході її гасіння врятовано розташовані на відстані 1,5 метра дві господарські споруди та матеріальних цінностей на суму майже 20 тис. грн.

З'ясувалося, що причиною пожежі послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем та перекриттям будівлі. Проте, головним чинником стало те, що господар до початку експлуатації опалювального приладу не прочистив димар від сажі. Як результат - вогнем майже повністю знищено будівлю літньої кухні.

Слід зазначити, що кожного року на Чернігівщині з приходом холодів ситуація з пожежами і трагічними випадками на них значно погіршується. У переважній більшості їх причинами стають порушення протипожежних вимог при влаштуванні електрообладнання та експлуатації пічного опалення.

З огляду на це, рятувальники звертаються до мешканців області з проханням дотримуватись протипожежних вимог під час експлуатації приладів пічного опалення. Ще до початку їх використання слід почистити димарі від сажі, зашпарувати тріщини та побілити печі. Перед топковим отвором підлогу з горючих матеріалів слід захищати металевим листом розміром 700х500 мм. У місцях примикання дерев'яних конструкцій стін та перекриття до димарів має бути влаштована безпечна відступка та розділка. Виконання цих вимог дозволить безпечно використовувати прилади опалення.

Останні новини Чернігівщини

Різдвяний піст, або Пилипівка: тривалість, обмеження у їжі, прикмети та повір’я

Різдвяний піст, або Пилипівка: тривалість, обмеження у їжі, прикмети та повір’я 11:44

Різдвяний піст щорічно розпочинається 28 листопада, а закінчується на Святвечір – 6 січня. Триває він 40 днів, тому однією з його назв є Мала Чотиридесятниця (Великою є Чотиридесятниця перед Великоднем).

9 ідей, як прикрасити дім до різдвяних свят своїми руками 11:39

Щоб зустріти різдвяні свята у всеозброєнні, потрібно вже восени починати думати про прикрашання будинку. Гірлянди, свічники, різдвяні вінки, ялинка з дощику або гілок – все це створює казковий настрій, змушує вірити в диво і чекати свят з нетерпінням.

Смачні рецепти вихідного дня: новорічне печиво

Смачні рецепти вихідного дня: новорічне печиво 11:23

Пеките имбирное, яблочно-карамельное, шоколадное печенье всевозможных форм, украшайте глазурью, дарите друзьям или вешайте на ёлку. Если, конечно, сможете устоять и не съесть всё сразу.

Гороскоп на наступний тиждень 30 листопада - 6 грудня 2020 року

Гороскоп на наступний тиждень 30 листопада - 6 грудня 2020 року 11:03

Тиждень починається з повного місяця, він же напівтіньове місячне затемнення на висхідному місячному вузлі в знаку Близнюки 30 листопада об 11:43 за київським часом, яке відкриває коридор затемнень осінь – зима 2020. Місячне затемнення вносить спотворення в чуттєву сферу, в особисті взаємини, знижує інстинкт самозбереження. Нове входить в наше життя, з'являється необхідність оновитися і залишити старе.