Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:00:11

Із сорока укриттів надати захист ніжинцям може лише чотири

20.09.2014   09:25Агенцiя

Комунальники за спеціальними вказівками готують укриття для жителів міста. За словами начальника відділу НС та ЦЗН Геннадія Чернишова таких споруд у місті сорок.

Представник СЄЗу Сергій Доміканов говорив, що роботи по підготовці цих особливих споруд ведуться лише в чотирьох укриттях.

Там встановлюються двері, робиться освітлення, жителі виносять сміття та наводять там порядок. Про долю інших тридцяти шести сховищ поки мова не йде. Хоча, відповідно до вимог, у об’єктах для укриття населення має бути заготовлена вода, їжа, обладнані сидячі місця, вентиляція, вхід має бути оснащений вивіскою “Захисна споруда” та стрілками вказаний напрямок, де вона знаходиться та як пересуватись у сховище. Також має бути світло.

Минулого тижня підготовлені сховища мали були проінспектувати міський голова, начальник ніжинської ДСНС та начальник відділу НС та ЦЗН.

Чернігівські журналісти проінспектували чернігівські сховища. За їх підрахунками лише один із десяти мешканців міста зможе знайти в них укриття й захиститись від біди.

Більше половини міських захисних споруд нині перебувають у приватній власності.

Більшість захисних споруд, які знаходились на підприємствах Чернігова стали разом із заводами й фабриками занедбаними.

Спеціалісти ж радять мешканцям усіх міст самотужки перевірити власні підвали та, за можливості, привести їх у більш-менш нормальний стан. Але ще кращим варіантом фахівці називають уже зараз продумати як із міста можна буде виїхати в будь-яке село в випадку нещастя.


http://www.uezd.com.ua/page/iz-soroka-ukrittiv-nadati-zaxist-nizhincyam-mozhe-lishe-chotiri.html

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.