Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:51:48

За добросовісну працю на лісовій ниві Сіверщини

19.09.2014   13:55Агенцiя

У вересні на Чернігівщину прийшла тепла, сонячна осінь. У ці дні сіверські лісівники відзначали 90-річницю створення Чернігівського ОУЛМГ і День працівника лісу.

Нинішнього року на ці урочистості до Придесення прибув Голова Держлісагентства України Валерій Черняков. У колі лісівників, столичних та місцевих журналістів Валерій Вікторович поділився хорошою новиною. Дякуючи українським лісівникам, науковцям, депутатам Верховної Ради і всім небайдужим до долі наших лісів людям, що відстояли Держагентство, яке залишиться єдиним державним лісогосподарським комплексом. І не буде, як планувалося, тулитися під одним дахом з Міністерством природи.

Валерій Черняков відмітив: він приїхав на Чернігівщину тому, що це найбільша лісова область. Тут трудиться великий лісівничий колектив, який демонструє в останні роки реальні здобутки в лісовому господарстві.

Він привітав лісівників Сіверщини з 90-річчям Чернігівського ОУЛМГ і додав, що привіз нагороди шанованим людям. Голова Держлісагентства підкреслив, що нинішнього року професійне свято лісівників доводиться відмічати у дуже складний для нашого народу час. Зараз вся держава з бійцями АТО, які відстоюють єдність України на Сході. І лісівники підставляють своє надійне плече мужнім воїнам.

У лісівничому зібранні взяли участь депутат Верховної Ради України, народний артист України Богдан Бенюк та заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Лубенцов.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять колеги Миколи Лущика з Корюківського держлісгоспу та всіх інших патріотів, які загинули в АТО.

З добрими побажаннями звернувся до сіверських лісівників Богдан Бенюк. Він розповів, що родом із Прикарпаття і змалку любив ліс, біля якого розташоване його рідне село. І перші заробітки майбутнього актора були лісовими. У дитинстві він мріяв стати лісником. Богдан Михайлович пригадав , як у молоді роки знімався на Чернігівщині у фільмі про партизанів і грав роль народного месника. Саме тоді він вперше й познайомився з величними лісами нашого краю.

«Ми, поліщуки, — сказав Костянтин Лубенцов, любимо і цінуємо свої ліси. І моє дитинство пройшло теж у лісі. А чернігівським лісівникам дякуємо за добросовісну працю, за доглянуте зелене багатство краю і за наповнення обласного бюджету...»

Гості бажали лісовій громаді Сіверщини мирного неба, щастя, благополуччя і, звичайно ж, виробничих досягнень.

Ветеранське слово прозвучало від голови обкому профспілки працівників лісового та мисливського господарства Йосипа Райчинця. Він перегорнув вагомі трудові сторінки з історії чернігівських лісгоспів і розповів, якою була галузь наприкінці ХХ століття. У 80-і роки у лісівничому колективі налічувалося майже 8 тисяч працюючих. І кадри, які здали свій фаховий екзамен на Чернігівщині, згодом прославили Україну в інших регіонах. «Не втрачають свої позиції сіверські лісівники і сьогодні, продовжують славні традиції своїх попередників, — запевнив начальник Чернігівського ОУЛМГ Андрій Пивовар. — Про це свідчать і наші здобутки за 8 місяців нинішнього року».

Підприємства виконали всі заплановані лісогосподарські заходи і забезпечили зростання виробництва та реалізації продукції. Так, продукції реалізовано на 296,7 млн. грн., а темп росту склав 119,8%. Продуктивність праці зросла на 13% і заробітна плата штатних працівників —на 12,3%.

Лісгоспи виконали затверджені показники зі сплати податків і обов’язкових платежів до бюджетів та єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду.

За І півріччя було створено 1959, 2 га лісових культур, а це — 121% піврічного завдання і 100% — річного.

Ось так зустріли свій ювілей і професійне свято чернігівські лісівники.

За добросовісну працю на лісовій ниві ціла когорта кращих представників лісової галузі Чернігівщини нагороджена заохочувальними відзнаками всіх рівнів — від Президента України, Кабінету Міністрів, Державного агентства лісових ресурсів України та обласної ради.

Указом Президента України № 676/2014 «Про відзначення нагородами України з нагоди Дня незалежності України» — за вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм почесне звання «Заслужений працівник лісового господарства» присвоєно Олександру Сидоренку, лісничому Тихоновицького лісництва Корюківського лісогосподарського підприємства. А Почесної грамоти Кабінету Міністрів удостоєний депутат Чернігівської обласної ради, заслужений працівник лісового господарства України Іван Горохівський, директор Добрянського держлісгоспу, лідера лісової галузі краю. Від імені нагороджених виступив Олександр Сидоренко, який сказав, що ці відзнаки — заслуга всього лісівничого колективу Чернігівщини.

У цей святковий ювілейний день колеги згадували ветеранів-лісівників, які відроджували галузь у повоєнні роки. І вдячно, з повагою говорили про всіх працівників галузі, котрі служать сіверським лісам.


Чернігівське ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини