Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:23:02

Відбулося засідання "круглого столу" на тему "Розвиток туристичної галузі в Чернігівській області"

19.09.2014   07:05Агенцiя

Організатором засідання виступило КП «Центр державно-приватного партнерства» Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації.

В засіданні «круглого столу» з обговорення питання розвитку туристичної галузі прийняли участь: директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації Олег Міщенко, науковий керівник «Інституту інтелектуальних інвестицій» Валентин Підвисоцький, перший заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко, начальник управління стратегічного розвитку та туризму міської ради Борис Атрощенко, генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Андрій Острянко, голова правління ПАТ «Полікомбанк» Микола Тарасовець та керівники місцевого самоврядування, громадських організацій і агентств.

Під час зустрічі директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації Олег Міщенко наголосив, що розвиток туристичної галузі – це один із пріоритетних напрямків соціального-економічного розвитку регіону. В останні роки туризм став однією із найприбутковіших галузей світової економіки. Чернігівська область має надзвичайно великий туристично-рекреаційний потенціал. Саме туризм забезпечує відновлення фізичних та духовних сил людини, її працездатності і здоров’я, сприяє підвищенню зайнятості населення, розвитку ринкових відносин, міжнародному співробітництву. Розвиток туристичної галузі буде сприяти залученню інвестицій в область.

Учасниками засідання обговорено питання щодо створення інвестиційно-інноваційного туристичного кластеру Чернігівської області.
Водночас, визначені основні стратегічні завдання, а саме:
- забезпечення збалансованого розвитку області та управління туристичним середовищем;
- створення цікавих туристичних продуктів на основі туристичного потенціалу області;
- забезпечення галузі висококваліфікованими кадрами для обслуговування туристів;
- активна рекламно-інформаційна діяльність.

Головним завданням визначено формування на території області конкурентоспроможної туристично-рекреаційної галузі як однієї з провідних галузей економіки та створення туристичного продукту, здатного максимально задовольнити потреби внутрішнього і міжнародного (в’їзного) туризму. Об’єктивно регіон для цього має всі необхідні передумови.

Отже створення туристичного кластеру передбачає здійснення комплексу заходів щодо удосконалення системи державного регулювання туризму, розвитку матеріально-технічної бази та туристичної інфраструктури, ефективного використання наявних рекреаційних ресурсів, збереження історично-культурної спадщини.

В результаті переговорів учасники засідання вирішили доручити КП «Центр державно-приватного партнерства» спільно з Чернігівською агенцією регіонального розвитку «Вектор» розробити модель взаємодії суб’єктів – учасників кластеру, та внести пропозиції щодо активізації їх роботи в маркетинговому та організаційному аспектах, за принципом технічного коридору, для затвердження на наступному засіданні «круглого столу».
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.