Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:25:12

Олександр Соколов: гуманітарний вантаж бійцям 13-го батальйону доставлено

13.09.2014   11:01

Чернігівський міський голова Олександр Соколов провів прес-конференцію після повернення із зони проведення антитерористичної операції, куди супроводжував гуманітарний вантаж.

Міський голова, заступник міського голови Віктор Бистров, депутат міської ради Олег Шеремет та представник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорій Годун побували у 13-му батальйоні територіальної оборони, що розташовувався під Луганськом. Зараз місце його дислокації уже змінено.

"Ми доставили вантаж, але хлопці найбільше чекають звістки про ротацію", - сказав міський голова. Він також повідомив, що назад вони підвезли трьох бійців у відпустку – одного чернігівця і двох ніжинців.

"Бійці батальйону переживають за ситуацію в Україні. Хлопці чекають політичних домовленостей і миру. Сприймають усе по-чоловічому, спокійно", - зазначив керівник міста.

В.Бистров підкреслив, що найбільше бійці потребують ротації, адже перебувають у зоні АТО уже понад 4 місяці.

"Одна велика потреба – ротація. Іншого вони не просять, хоч вдячні всім за допомогу", - сказав заступник міського голови. Ще бійці потребують важкої військової техніки та озброєння. Одночасно з чернігівською бійці 13-го батальйону отримали допомогу із Батурина, яку доставили волонтери.

Як повідомлялося, 9 вересня з Чернігова було відправлено гуманітарний вантаж на схід України. Допомогу у придбанні необхідного спорядження, продуктів харчування, води та медикаментів надали комунальні і приватні підприємства Чернігова, торговельні мережі. Міський голова та заступники міського голови також виділили власні кошти. Зокрема, бійцям 13-го батальйону відправлено спальні мішки, каремати, берці і гумові чоботи, звичайна білизна і термобілизна, плащі тощо.

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини