Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:31:28

На Чернігівщині прокуратура добивається скасування незаконних закупівель і повернення державних грошей

08.08.2014   07:40

Проведені органами прокуратури області перевірки з питань державних закупівель засвідчили, що у вказаній сфері продовжують мати місце численні порушення, які допускаються як замовниками, так і учасниками торгів.

Як наслідок, цього року органи прокуратури Чернігівської області активно застосовували свої повноваження, реагуючи на здійснення закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти з порушеннями законодавства. Зокрема, з метою захисту державних інтересів у сфері закупівель прокурорами цьогоріч заявлено 8 позовів про визнання недійсними договорів та стягнення авансових платежів на загальну суму понад 22 млн. грн.

Наприклад, прокуратурою області встановлено, що всупереч вимогам законодавства тендер із закупівлі робіт по реконструкції літературно-меморіального музею О.П. Довженка в смт. Сосниця вартістю 3,3 млн. грн. замовником безпідставно проведено за неконкурентною процедурою «закупівля в одного учасника». Розпорядник бюджетних коштів, виділених ще у 2012 році, сам зволікав з їх використанням майже рік. Після чого провів закупівлю робіт в одного учасника, обгрунтовуючи таку процедуру нагальною необхідністю.

В іншому випадку з порушеннями проведено закупівлю за бюджетні кошти будівельних робіт на 1,3 млн. грн. Йдеться про роботи з будівництва ліній електропостачання вулиць Арвата, Афганців та П.Морозова з установленням контрольно-технічного пункту в м. Ніжині. Перевіркою встановлено, що замовником, всупереч вимогам законодавства, не відхилено пропозицію одного з учасників конкурсних торгів, який надав документи з недостовірними відомостями.

Господарський суд області погодився з позицією прокуратури та з урахуванням наданих нею доказів визнав незаконність рішень розпорядників бюджетних коштів та відповідних договорів.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини