Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:37:12

Фітосанітарній службі області не вистачає обладнання

07.08.2014   06:21

6 серпня заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов та директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Савченко ознайомились з роботою фітосанітарної служби області (включає Державну фітосанітарну інспекцією та державну установу «Чернігівська обласна фітосанітарна лабораторія»).

У ході зустрічі було вивчено стан діяльності інспекції та лабораторії, встановлено основні напрямки діяльності. Визначені головні проблеми та шляхи їх вирішення. Зокрема, підкреслена важливість роботи служби по захисту рослинного ресурсу регіону від небезпечних шкідливих організмів. Адже це безпосередньо впливає на продовольчу безпеку країни.

Актуальним залишається питання обслуговування експортних партій сільськогосподарської та іншої рослинної продукції. А також надання якісних послуг зацікавленим бізнесовим структурам за оптимальними та прозорими регламентами.

Начальник фітосанітарної інспекції Володимир Яременко та директор фітосанітарної лабораторії Микола Крупеник доповіли про діяльність служби та фітосанітарний стан області.

Враховуючи зобов’язання держави в рамках СОТ та інших міжнародних організацій, основна діяльність служби регламентована відповідно міжнародним фітосанітарним стандартам.

Залишається проблема комплектації лабораторії. Зокрема, необхідне обладнання для проведення експертиз сучасними методами діагностики. Є потреба і в забезпеченні тест-системами та іншими витратними матеріалами. Такий дефіцит не дозволяє перевіряти рослинні матеріали на вміст ГМО.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини