Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:37:25

Воїни АТО — учасники бойових дій

05.08.2014   10:34

Зміни до Закону України «Про ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», прийняті Верховною Радою України першого липня поточного року, розширюють коло осіб, які мають статус учасника бойових дій.

Відтепер учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці та інші учасники АТО, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції.

Цим Законом учасникам бойових дій надається ряд пільг щодо медичного обслуговування, оплати комунальних послуг, одержання житла і санаторно-курортного лікування, пенсійного забезпечення тощо.

Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» у разі загибелі (смерті) військовослужбовця встановлено одноразову грошову допомогу його родині у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, визначеного для працездатних осіб. У разі встановлення військовослужбовцю інвалідності І групи, йому одноразово виплатять 250 прожиткових мінімумів, ІІ групи — 200 прожиткових мінімумів, ІІІ групи — 150 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб.

Крім того, мінімальну пенсію з втрати годувальника підвищено з одного до двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.