Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:25:39

Готуємося до опалювального сезону

29.07.2014   11:37Агенцiя

Одним з дієвих заходів сприяння працевлаштуванню безробітних громадян є професійне навчання.

Організовується воно за сприяння служби зайнятості лише за тими професіями і спеціальностями, що мають попит на ринку праці і під конкретне замовлення роботодавців. "На сьогоднішній день актуальною є підготовка фахівців, які залучатимуться до роботи в опалювальний сезон", - наголошують у службі зайнятості.

З 21 липня навчання за професіями "оператор котельні" та "машиніст (кочегар) котельні" розпочали 25 безробітних з Менського, 25 - з Городнянського та 12 – з Щорського районів.

Під час навчального процесу вони опанують необхідні у подальшій роботі знання, зокрема: технічні характеристики промислових та побутових опалювальних котлів, будову і експлуатацію котельних установок, вивчать порядок їх обслуговування. А також навчаться відстежувати справність котлів, розтоплювати їх, дотримуючись запобіжних заходів і правил. Адже у процесі роботи їм доведеться стежити за показами приладів, температурою пари й рівнем води, а у разі несправності котла - оцінювати ступінь небезпеки та вживати відповідних заходів.

Отже, за короткий термін безробітні мають змогу здобути та відновити навики роботи з опалювальним устаткуванням, що допоможе кожному з них працевлаштуватися в осінньо-зимовий період. Кваліфіковані кочегари будуть працювати в школах, дитячих садках, сільських та селищних радах тощо.


Оксана Большак, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ
 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.