Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:27:43

Триває збір гуманітарної допомоги для потреб бійців чернігівських батальйонів територіальної оборони

29.07.2014   08:04

28 липня черговий вантаж з матеріально-технічною допомогою від жителів Чернігівського району надійшов до пункту збору в обласному центрі.

Цього разу, за словами голови Чернігівської районної ради Анатолія Дуденка, зібрано близько двох тон речей та продуктів харчування на загальну суму майже 120 тис грн. Це і м’ясні консерви, чай, кава, згущене молоко, мінеральна вода, спальні мішки, гумові чоботи, камуфляжні костюми від дощу, засоби особистої гігієни, електрочайники тощо.

Як повідомив керівник, допомогу збирали усією громадою. Хтось допоміг грошима, на які потім було закуплено необхідні для воїнів речі, а хтось – домашньою консервацією. Нічого зайвого і непотрібного у вантажі з гуманітарною допомогою немає. Все зібрано згідно побажань самих бійців 41-го батальйону територіальної оборони, які вони надіслали на електронну адресу обласного представницького органу.

Як розповів перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола, збір гуманітарного вантажу для нашої армії не припиняється ні на день: «Нами відпрацьований дієвий механізм надання допомоги бійцям, який виглядає так. Спочатку обласна рада акумулюємо інформацію про матеріально-технічні потреби безпосередньо від наших воїнів та доводить зібрану інформацію до районів.

На місцях відповідні клопотання вивчаються і по ним оголошується кампанія зі збору допомоги. Наступний крок - допомога з районів надходить до Чернігова. По мірі її накопичення на пункті збору, гуманітарка без зволікань відправляється у зону проведення антитерористичної операції на схід України - до місць дислокації наших батальйонів».

В ефективності відпрацьованої обласною радою схеми зі збору та передачі допомоги чернігівським батальйонам переконаний і начальник Регіонального медіа-центру Міністерства Оборони України підполковник Вадим Мисник. На його думку, подібний механізм дозволяє уникнути головного – не чистих на руку посередників, які, нажаль, інколи прагнуть нажитися на патріотичних почуттях наших співгромадян.

За словами Вадима Мисника, не скрізь в районах існує технічна можливість організувати відправку на схід України вже зібраного гуманітарного вантажу. То ж кооперація зусиль і можливостей у цій благородній справі не просто актуальна, але й край необхідна.

Слід зауважити, що збір збір гуманітарної допомоги для потреб чернігівських батальйонів територіальної оборони триває. Свою допомогу нашим землякам, крім Чернігівського, днями надав і Козелецький район. Два вщент заповнених продуктами харчування та різноманітними речами мікроавтобуси також доставили свій вантаж до пункту збору гуманітарної допомоги в обласному центрі. Невдовзі вся зібрана допомога буде передана нашим бійцям у зону АТО.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.