Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:03:14

Головний податківець міста Чернігова прозвітував про результати роботи

18.07.2014   10:20Агенцiя

Днями начальник ДПІ у м. Чернігові Володимир Олійник прозвітував про результати діяльності інспекції за перше півріччя 2014 року під час зустрічі з представниками засобів масової інформації.

За його словами, за 6 місяців поточного року платники податків міста сплатили до бюджетів усіх рівнів 488,5 мільйонів гривень. Із цієї суми 199,4 мільйонів гривень – надходження до Державного бюджету, що склало 40,8 % від всіх надходжень.

Найбільше платники забезпечили сплату до Держбюджету податку на додану вартість – 129,9 мільйонів гривень, що складає 65,1 % надоджень.
«Одним із пріоритетних завдань залишається своєчасне бюджетне відшкодування сум ПДВ. У поточному році на рахунки 62 платників міста було відшкодовано ПДВ у розмірі понад 47,9 мільйонів гривень. Шістьом платникам відшкодовано 38,7 мільйонів гривень ПДВ в автоматичному режимі або 81 відсоток від загальної відшкодованої суми»,- підкреслив Володимир Олійник.

За словами посадовця, платники податку на прибуток поповнили державну скарбницю на 42,7 мільйонів гривень, що становить 21,4 відсотки від суми надходжень до Державного бюджету.

До місцевих бюджетів платники спрямували 289,1 мільйонів гривень, що майже на 4,2 мільйони гривень або на 1,5 відсотка більше, ніж торік.
Зокрема, податку на доходи фізичних осіб сплачено 202,4 мільйонів гривень. Надходження у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року зросли на 5,1 мільйони гривень або 21,6 відсотка.

Від суб’єктів малого і середнього підприємництва надходження з єдиного податку складають майже 33 мільйони гривень, а це на 3,8 мільйонів гривень більше, ніж за шість місяців минулого року.

Головний податківець міста Чернігова повідомив, що на спрощеній системі оподаткування працює понад 1,5 тис. юридичних осіб, які сплатили 9 мільйонів гривень податку і майже 9,9 тисяч фізичних осіб - підприємців, надходження від яких склали 24,1 мільйони гривень.
Платники обласного центру сплатили до місцевого бюджету 38,2 мільйонів гривень плати за землю.

У результаті проведеної роботи, яка стосується легалізації найманої праці та фактів виплати заробітної плати «в конвертах», легалізовано 675 робочих місць, залучено до державної реєстрації 75 осіб.

«На сьогоднішній день інспекція робить все необхідне для стабільного надходження коштів до бюджетів усіх рівнів», - наголосив Володимир Олійник.

Активна робота проводилася і по погашенню податкового боргу. Надходження коштів в бюджет завдяки погашенню боргу з початку року склали майже 16,5 мільйонів гривень.

«Відповідальним моментом у нашій роботі є адміністрування єдиного соціального внеску. Роботодавцями та підприємцями міста за 6 місяців поточного року сплачено 614,9 мільйонів гривень єдиного соціального внеску»,- відмітив посадовець.

Одним із головних завдань інспекції є надання можливості платникам податків отримати якісний сервіс і широкий спектр послуг при здійсненні адміністрування податків та ЄСВ.

Відділом реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Чернігівській області цього року сформовано майже 4 тисячі посилених сертифікатів ключів для більш ніж 2,5 тисяч платників міста. Як приклад - на сьогоднішній день в електронному вигляді подаються понад 98,5% звітів по сплаті податку на додану вартість.

«У цей непростий час, який переживає наша країна, ми повинні об’єднати зусилля щоб і надалі забезпечувати ритмічне наповнення бюджетів всіх рівнів для поліпшення фінансового становища держави.

Адже тільки спільно, довіряючи один одному і свідомо виконуючи свій громадянський обов'язок щодо сплати податків ми зможемо змінити життя кожного громадянина країни на краще.

Тому хочу висловити слова подяки всім сумлінним платникам міста, які активно працюють та нарощують виробничі показники, надають широкий спектр послуг мешканцям міста, своєчасно і в повному обсязі сплачують податки та внески» - резюмував Володимир Олійник .

 

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Чернігові
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини