Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:41:33

Стартував огляд-конкурс на кращу бригаду аварійно-диспетчерських служб ПАТ "Чернігівгаз"

18.07.2014   09:21Агенцiя

Днями на учбово-тренувальному полігоні ПАТ «Чернігівгаз» розпочалися змагання аварійно-диспетчерських служб газових господарств. В конкурсі візьмуть участь 78 фахівців, що входять до складу 26 бригад АДС.

Змагання дадуть аварійникам змогу відпрацювати навички з ліквідації надзвичайних ситуацій пов`язаних з витоком газу в умовах, наближених до реальних.

Основне завдання полягає у відпрацюванні дій аварійної служби в трьох ситуаціях – виявити і якнайшвидше усунути витік газу на засувці в газовому колодязі, на фланцевому з`єднанні житлового будинку та на підземному газопроводі низького тиску. Час ліквідації аварії відіграє важливу роль. Команда, яка не впоралась із завданням за 40 хвилин, знімається зі змагань.

На загальну оцінку також впливає знання теорії, оснащення та технічний стан автомобіля, правильність застосування рятувальних засобів та відповідність дій регламентам і нормативним документам. За підсумками всіх етапів комісія визначить три найкращі бригади.

«Конкурс повинен виявити рівень майстерності і готовності аварійників до надзвичайних ситуацій. Захід дуже потрібний, адже це і тренінг, і, водночас, можливість перевірити свої навички, подивитися, як працюють досвідченіші колеги. До того ж АДС є однією з найважливіших наших служб - від їхньої професійності в першу чергу залежить безпека споживачів» - зазначив заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда.

В день відкриття виступали команди Головного підрозділу і Щорського УГГ, які в минулорічних змаганнях неодноразово досягали найкращих результатів. Кращу підготовку показала бригада з м. Чернігова. На першому етапі – газовому колодязі – для усунення витоку аварійникам знадобилося 12 хв.14с., другий – фланець – відпрацювали за 5 хв.16 с., витік газу на підземному газопроводі був ліквідований за 17хв.15с.
Подібні змагання є традиційними і проводяться щороку перед опалювальним сезоном, коли зростає споживання газу і збільшується кількість аварійних викликів.


Довідка:
Аварійно-диспетчерська служба – підрозділ екстреного цілодобового реагування на надзвичайні ситуації, пов`язані з витоками газу на системах газопостачання. АДС ПАТ «Чернігівгаз» є в кожному районі Чернігівської області, загалом – 26. Бригада служби «104» складається з трьох фахівців – майстра, слюсаря і слюсаря-водія.
В минулому році аварійно-диспетчерськими службами ПАТ «Чернігівгаз» усунуто понад 15,5 тисяч витоків природного газу, в опалювальний сезон 2013-2014 р.р – понад 8,2 тисячі.

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини