Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:17:22

Улюблена справа власною стала

11.07.2014   08:05Агенцiя

Відкриття власної справи за сприяння служби зайнятості - це унікальна можливість для безробітного стати успішною, незалежною, заможною людиною, яка самостійно керує своїм життям та приносить користь іншим.

Саме таким шансом скористалися Тетяна Кобко та Людмила Пуха з Носівки, коли вирішили започаткувати бізнес. У правдивості народної мудрості «Немає злого, щоб на добре не вийшло» жінки переконалися на власному досвіді. Залишившись без роботи, у 2007 році подруги звернулися до Носівського районного центру зайнятості. За спеціальністю обидві – закрійниці.

Ця професія – затребувана в усі часи, адже індивідуальний пошив одягу, його ремонт – послуга, яка завжди популярна. Тож жінки, сподіваючись на швидке працевлаштування, стали на облік. Незабаром їх увагу привернула можливість започаткувати власну справу за сприяння служби зайнятості. Прослухавши низку тематичних семінарів з підприємницької діяльності, пройшовши навчання на курсах цільового призначення «Підприємець–початківець» та вдало захистивши бізнес-плани, вони отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово.

Наступним кроком подруг стало відкриття спільної майстерні з ремонту та пошиття одягу в приміщені «Носівської райспоживспілки». За гроші, отримані від служби зайнятості, підприємниці придбали швейні машини. За словами жінок, на старті бізнесу це стало неабиякою підмогою.

Працює ательє щоденно з 9.00 до 16.00 години. Клієнтів у майстринь не бракує, адже вони виконують замовлення якісно, оперативно, на будь-який смак та згідно з останніми модними тенденціями.

Сьогодні колишні безробітні мають солідний досвід ведення власної справи, адже у бізнесі вже не перший рік.

- Ми вдячні фахівцям служби зайнятості за добру пораду і своєчасну допомогу, – говорять жінки. – Працюємо для людей. Клієнти задоволені – і ми радіємо!


За інформацією обласного центру зайнятості
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.