Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:25:14

У зону АТО відправлено черговий вантаж для бійців з Чернігівщини. ВІДЕО

09.07.2014   07:34Агенцiя

Двадцятитонна вантажівка з матеріально-технічною допомогою 8 липня буде відправлена в зону антитерористичної операції на схід України.

Про це під час брифінгу повідомив журналістам голова обласної ради Микола Звєрєв. Він наголосив, що вантаж зібрано зусиллями громад усієї Чернігівщини для потреб сформованого із жителів нашої області 13-го батальйону територіальної оборони. Збір допомоги для іншого нашого - 41-го батальйону - триває.

«Я вражений ставленням і патріотизмом людей, які відгукнулися на заклик обласної ради і зібрали для воїнів не просто гуманітарну допомогу, а саме ті речі та продукти харчування, в яких наші бійці мають найбільшу потребу», - сказав Микола Звєрєв. За його словами, особисті побажання військовослужбовців збиралися через електронну пошту облради, потім узагальнювались та передавались до районів.

Варто зауважити, що військовослужбовці просили керівника обласної представницької влади, аби передача зібраної допомоги їм відбувалася без будь-яких посередників. Це і буде зроблено. «Я особисто супроводжуватиму вантаж до місця дислокації 13-го батальйону територіальної оборони і контролюватиму, щоб жодна річ не зникла в дорозі і знайшла свого господаря», - зазначив голова обласної ради.

Журналісти поцікавилися у керівника, що саме зібрано для потреб військовослужбовців та чи брав голова обласної ради безпосередню участь у благодійній акції. За словами очільника, серед закуплених громадами речей чимало продуктів харчування, цигарок, засобів особистої гігієни, білизна, камуфляжний одяг. Придбано також спальні мішки, казани для приготування їжі, автошини, відеореєстратори, монітори, бензопили, дріт, пиломатеріали, дошка, брус, будівельний реманент тощо. Що ж стосується внеску Миколи Звєрєва, то на потреби бійців 13-го батальйону він особисто виділив 20 тис. грн. Керівник пообіцяв журналістам, що після повернення із зони АТО поінформує їх про наслідки гуманітарної місії.

По завершенню брифінгу представники ЗМІ мали змогу особисто спостерігати за процесом завантаження та підготовкою автомобіля із зібраною матеріально-технічною допомогою для відправки на схід.
 

ВІДЕО Garmata.tv

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.