Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:28:35

Регіональна громадська приймальня Міністра оборони України у Чернігові на місці позитивно вирішує більшість звернень громадян

27.06.2014   09:14

При Чернігівському обласному військовому комісаріаті регулярно триває прийом відвідувачів членами Регіональної громадської приймальні Міністра оборони України.

Як повідомив її керівник — помічник військового комісара Чернігівського обласного військкомату з правової роботи майор Анатолій Лотоцький, до приймальні звертаються різні категорії військовослужбовців, члени їхніх родин, ветерани та інші громадяни, проблеми яких так чи інакше пов’язані зі Збройними Силами і Міністерством оборони України.

— У 2014 році до нас звернулося вже 248 чоловік. Їхні питання здебільшого стосуються соціальної сфери. Передусім, йдеться про правильність оформлення документів правового характеру, пенсійного забезпечення членів сімей учасників бойових дій, поліпшення житлових умов, прав безкоштовного лікування у лікувальних закладах ветеранів військової служби та учасників бойових дій, надання статусу ветеранів військової служби, — розповів майор Анатолій Лотоцький.

За словами офіцера, останнім часом збільшилася кількість відвідувачів-жінок. Звернення стосуються військової діяльності їхніх чоловіків, які призвані до лав Збройних Сил в ході часткової мобілізації. Жінки піднімають питання впровадження кредитних канікул для усіх українських банків, гарантії соціального захисту мобілізованим та членам їх сімей, впровадження механізм поновлення на роботі осіб, звільнених у зв’язку з призовом на військову службу.

— Ми всебічно розглядаємо кожен конкретний запит. Намагаємося вирішити їх безпосередньо у військкоматі. В інших випадках питання, які виходять поза межі компетенції членів громадської приймальні у Чернігові, направляються до Києва. По кожному зверненню громадяни у встановлені терміни отримують відповіді з конкретними шляхами розв’язання тієї чи іншої проблеми. Можу констатувати, що більшість запитів вирішено позитивно. — повідомив майор Анатолій Лотоцький.

Довідка. Регіональна громадська приймальня Міністра оборони України у Чернігові працює за адресою: вул. Гетьмана Полуботка, 68. Контактний телефон: (04622) 3-27-91. Керівник — майор Анатолій Лотоцький.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.