Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:38:05

Вихованці Прилуцької виховної колонії Чернігівської області удосконалюють отриманий фах у майстернях установи

25.06.2014   10:22Агенцiя

Значне місце в системі виправлення і перевиховання неповнолітніх засуджених в Прилуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області займає їх професійно-технічне навчання, яке покликане розбудити в них зацікавлення професією, надати робочі навички, навчити кваліфікованих робітників для сучасного виробництва.

Для здійснення професійно-технічного навчання вихованців в Прилуцькій виховній колонії функціонує Державний професійно-технічний навчальний заклад, який готує робітників з числа неповнолітніх вихованців по спеціальності: муляр, електрозварювальник, слюсар механіко-складальних робіт.

Створена необхідна навчальна-матеріальна база: кабінети спеціальних дисциплін і навчально-виробничі майстерні, які забезпечені комплексом технічних засобів, які відповідають своєму призначенню, естетичним і режимним вимогам. 

«У нашому училищі вихованці можуть здобути три ліцензовані професії, що мають попит на ринку праці», – розповідає Євгеній Квітницький, начальник Прилуцької виховної колонії. – «Тож вихованці виходять на волю фаховими робітниками. У нас на новому обладнанні готують фахівців завтрашнього дня, застосовують сучасні матеріали і вивчають новітні технології».

Наразі в майстернях установи почали виробляти баки та урни для сміття, бетонні вироби. Ці замовлення дають можливість вихованцям працювати за фахом.

Будь-яке виробництво – це не лише верстати і обладнання, скільки кваліфіковані, грамотні спеціалісти. Професійно-технічне училище Прилуцької виховної колонії навчає хлопців, прививає їм перші професійні навички, готує до праці. Відповідальний і дуже важливий крок в роботі майстра – розвіяти страх і сумніви вихованців перед виробництвом, привчити до праці й дати їм перші навички обраної ними професії. Але перш за все вчитель повинен любити свою справу, бо хлопці відразу ж відчують фальш і нещирість. Може саме тому вся продукція, що виготовляється в майстернях виховного закладу, виготовлена з любов′ю і користується попитом у замовників.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.