Забезпечення військовослужбовців і призваних під час мобілізації військовозобов'язаних є першочерговим завданням для міністерства оборони України
Деякі засоби масової інформації в гонитві за рейтингами продовжують поширювати репортажі зі сходу України, в яких на підставі оцінок окремих представників силових структур формують суспільну думку щодо незадовільного грошового та матеріального забезпечення учасників антитерористичної операції.
Міністерство оборони України повідомляє, що існуючий стан забезпечення Збройних Сил України дозволяє виконати завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави. Вживаються дієві заходи щодо підвищення боєготовності та боєздатності Збройних Сил України.
Щодо забезпечення військовослужбовців і військовозобов'язаних засобами індивідуального захисту.
Міністерством оборони України оголошено тендер на закупівлю 24 тисяч бронежилетів, з них 12 тисяч - для військовослужбовців Високомобільних десантних військ та для інших підрозділів ЗС України - повний комплект "Корсар М3" та "Корсар М4", що мають 4-й ступінь захисту і пройшли відповідні випробування.
Станом на 15 травня поставлено до війська 560 бронежилетів 4-го ступеня захисту, протягом травня планується отримати ще 2,5 тисячі, а до кінця липня - забезпечити всю існуючу потребу.
Щодо забезпечення військовослужбовців харчуванням
Забезпечення військовослужбовців (громадян, призваних на військову службу під час оголошення мобілізації) харчуванням здійснюється за нормами харчування військовослужбовців Збройних Сил України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року № 426 "Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань" (зі змінами і доповненнями), відповідно до порядку, встановленого Положенням про продовольче забезпечення Збройних Сил України на мирний час, затвердженим наказом Міністерства оборони України від 9 грудня 2002 року № 402 (зі змінами).
Харчування військовослужбовців визначених військових частин Збройних Сил України у польових умовах організовано на продовольчих пунктах штатними кухарями з використанням польових технічних засобів продовольчої служби. Їжа готується відповідно до розкладки продуктів і видається особовому складу тричі на добу. Хліб видається відповідно до норми забезпечення, нарізаний, по 50-75 г.
З метою урізноманітнення харчування дозволяється при складанні розкладки продуктів проводити заміну одних продуктів на інші відповідно до норм заміни, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року № 426 (зі змінами та доповненнями).
Крім того, для харчування військовослужбовців разом зі свіжими продуктами використовуються концентровані та консервовані продукти, що не призводить до зниження підсумкової калорійності страв за добу.
Останні новини Чернігівщини
Чернігівська дзюдоїстка Анна Казакова здобула бронзу на етапі Відкритого Кубка Європи в Італії 10:39
У Конельяно (Італія) триває черговий етап Відкритого Кубка Європи з дзюдо, в якому беруть участь майже 350 спортсменів із 38 країн.
Чернігівська легкоатлетка Ганна Жмурко у складі збірної України виборола «срібло» на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій з кросу в Румунії 10:37
Фінішував чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій з кросу, що проходив у Бейле-Фелікс (Румунія).
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:33
Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 4 пожежі.
10 листопада: цей день в Україні і світі 10:32
День 1356 Російська агресія - Day 1356 Russian aggression
Росіяни атакували енергетичну та транспортну інфраструктуру Чернігівщини 14:18
Вранці 7 листопада російські війська завдали ударів по об’єктах енергетичної та транспортної інфраструктури в Городнянській та Бахмацькій громадах.