Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:37:09

Забезпечення військовослужбовців і призваних під час мобілізації військовозобов'язаних є першочерговим завданням для міністерства оборони України

22.05.2014   11:21

Деякі засоби масової інформації в гонитві за рейтингами продовжують поширювати репортажі зі сходу України, в яких на підставі оцінок окремих представників силових структур формують суспільну думку щодо незадовільного грошового та матеріального забезпечення учасників антитерористичної операції.

Міністерство оборони України повідомляє, що існуючий стан забезпечення Збройних Сил України дозволяє виконати завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави. Вживаються дієві заходи щодо підвищення боєготовності та боєздатності Збройних Сил України.

Щодо забезпечення військовослужбовців і військовозобов'язаних засобами індивідуального захисту.

Міністерством оборони України оголошено тендер на закупівлю 24 тисяч бронежилетів, з них 12 тисяч - для військовослужбовців Високомобільних десантних військ та для інших підрозділів ЗС України - повний комплект "Корсар М3" та "Корсар М4", що мають 4-й ступінь захисту і пройшли відповідні випробування.

Станом на 15 травня поставлено до війська 560 бронежилетів 4-го ступеня захисту, протягом травня планується отримати ще 2,5 тисячі, а до кінця липня - забезпечити всю існуючу потребу.
Щодо забезпечення військовослужбовців харчуванням
Забезпечення військовослужбовців (громадян, призваних на військову службу під час оголошення мобілізації) харчуванням здійснюється за нормами харчування військовослужбовців Збройних Сил України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року № 426 "Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань" (зі змінами і доповненнями), відповідно до порядку, встановленого Положенням про продовольче забезпечення Збройних Сил України на мирний час, затвердженим наказом Міністерства оборони України від 9 грудня 2002 року № 402 (зі змінами).

Харчування військовослужбовців визначених військових частин Збройних Сил України у польових умовах організовано на продовольчих пунктах штатними кухарями з використанням польових технічних засобів продовольчої служби. Їжа готується відповідно до розкладки продуктів і видається особовому складу тричі на добу. Хліб видається відповідно до норми забезпечення, нарізаний, по 50-75 г.

З метою урізноманітнення харчування дозволяється при складанні розкладки продуктів проводити заміну одних продуктів на інші відповідно до норм заміни, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року № 426 (зі змінами та доповненнями).

Крім того, для харчування військовослужбовців разом зі свіжими продуктами використовуються концентровані та консервовані продукти, що не призводить до зниження підсумкової калорійності страв за добу.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини