Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:20:45

Після початку кримінального провадження почалось погашення заборгованості перед працівниками "Сіверянки"

19.05.2014   20:03Агенцiя

Після внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою м. Чернігова кримінального провадження за ч.1 ст. 175 Кримінального кодексу України щодо невиплати заробітної плати на ПАТ ВТФ «Сіверянка» там почали погашати заборгованість перед своїми працівниками.

За інформацією підприємства, на ранок 19 травня виплачено майже половину від заборгованої суми.

Причиною реєстрації кримінального провадження стало те, що ця виробничо-торгівельна фірма, в порушення вимог законодавства та при наявності коштів на рахунках, заборгувала майже трьомстам своїм працівникам заробітну плату з кінця грудня минулого року по березень 2014-го.

Перевіркою, проведеною на даному підприємстві Територіальною державною інспекцією з питань праці в Чернігівській області в рамках виконання постанови міжвідомчої наради в прокуратурі м. Чернігова, були виявлені й інші порушення трудового законодавства. Зокрема, попри вимогу ч. 1 ст. 116 Кодексу законів України про працю, 17 працівникам підприємство не виплатило належні їм суми при звільнені.

Довідково: За законом, особа звільняється від кримінальної відповідальності за невиплату заробітної плати, якщо виплатить її до пред’явлення підозри у відповідному кримінальному провадженні.

До теми: На напрямку нагляду за дотриманням законодавства про працю прокуратурою міста Чернігова з початку року за наслідками перевірок внесено 5 подань з вимогою про усунення виявлених порушень. За результатами розгляду цих документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 2 посадові особи органів контролю, сплачено працівникам 618 тис. заборгованої заробітної плати.

Окрім того, в інтересах 30 чернігівців за їх зверненнями прокурорами цьогоріч подані до суду заяви про стягнення з роботодавців заборгованої заробітної плати на суму понад 200 тисяч гривень. Судом вони задоволені, частина коштів за судовими наказами вже виплачена роботодавцями в добровільному або примусовому порядку.

Прес-служба прокуратури м. Чернігова

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.