Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:37:59

Органи Пенсійного фонду забезпечили виконання показників по надходженню власних коштів на 114%

03.05.2014   10:29

30 квітня за участю заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана в головному управлінні Пенсійного фонду України в області відбулася нарада, на якій розглянуто підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в області у І кварталі 2014 року щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення.

За звітними даними першого заступника начальника обласного управління Юрія Юрченка до бюджету головного управління з усіх джерел фінансування надійшло 1 млрд. 529 млн. гривень.

Виконання планових показників по надходженню власних коштів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду забезпечено на 114%, надійшло 9,8 млн.грн., що на 1,2 млн.грн. більше ніж заплановано.

Загалом, власних коштів з урахуванням суми єдиного внеску, розподіленого на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування надійшло 591 млн.грн., що на 14 млн.грн., більше ніж заплановано та становить 102,5% до плану.

Забезпеченість власними коштами на виплату пенсій в області складає 50,8%.

Загальна заборгованість з платежів та єдиного внеску за погашенням якої продовжують здійснювати контроль та несуть відповідальність управління Пенсійного фонду складає 87,5 млн.грн.

Управліннями Пенсійного фонду спільно з органами виконавчої влади, правоохоронними органами, соціальними партнерами проводиться робота, спрямована на скорочення обсягів заборгованості.

Недоїмка по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в січні-березні зменшилась із 9,7 млн.грн. до 9,5 млн.грн. або на 1,6%.

Заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку підприємствами пенсій, призначених на пільгових умовах, склала 48,9 млн.грн., що на 3,5 млн.грн. або на 7,7% більше ніж на початок року. Зростання заборгованості з відшкодування пільгових пенсій було допущене підприємствами, які знаходяться в процедурах банкрутства та підприємствами, у яких відсутні активи для погашення боргів.

Управліннями Пенсійного фонду забезпечується своєчасне призначення, проведення перерахунків та виплата у повному обсязі пенсій 365,3 тис. жителів області.

Всього у І кварталі призначено 3,7 тис. пенсій, проведено 11,9 тис. поточних перерахунків пенсій, із них 1,7 тис. - індивідуальних перерахунків працюючим пенсіонерам з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення або попереднього перерахунку пенсії.

Загальний обсяг видатків на пенсійні виплати за три місяці поточного року склав 1 млрд. 582,0 млн. грн., що на 39 млн. грн. або на 2,5 % більше видатків аналогічного періоду минулого року. Середній розмір пенсії станом на 01.04.2014 року становить 1400,56 грн., що на 47,58 % перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

Керівник пенсійної служби області Петро Кулініч у своєму виступі наголосив, що наразі основне завдання – виконання помісячного планового завдання по надходженню власних коштів, погашення заборгованості з платежів, своєчасне фінансування та виплата пенсійних виплат.

Звертаючись до присутніх, Сергій Журман подякував керівництву та всім працівникам органів Пенсійного фонду в області за ефективну, злагоджену роботу в такий непростий для країни та області час, та зазначив, що головним пріоритетом у роботі залишається питання соціального захисту населення та якісне обслуговування людей пенсійного віку.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини