Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:24:58

У приготуванні українських страв змагались засуджені Чернігівської виправної колонії № 44

02.05.2014   08:03Агенцiя

В Чернігівській виправній колонії № 44 управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області відбувся конкурс «Українські страви».

Український червоний борщ та вареники з картоплею – страви у їдальнях виправних колоній Чернігівщини готують не часто. Втім, саме ці наїдки готували кухарі Чернігівської виправної колонії № 44 для кулінарного конкурсу.

Конкурс кухарів в пенітенціарних установах Чернігівщини цього року проводиться вперше. Головне завдання – виявити та заохотити вправних кулінарів, кажуть організатори. З цією метою – і конкурсне меню дещо відрізнялось від щоденного раціону засуджених.

Журі конкурсу, до якого входила директор ресторану «Старий Чернігів» Наталія Савченко, оцінювали презентацію страви, оригінальність оформлення, смакову якість та технологічний процес приготування.

Враховуючи, що в журі були фахівці, організатори конкурсу постаралися, щоб пункти критеріїв були розширені, щоб дозволити засудженим відчувати себе дійсно творцями своїх страв. Цікаво, що вони виходили за рамки просто розповіді про виготовлені страви і виявляли себе як особистості.

Учасниками конкурсу стали 5 команд засуджених, до кожної команди входило по 3 жінки, які сами вибирали назву своєї команди, згадували улюблені домашні рецепти, а деякі, навіть, приготували віршовані презентації.

У підсумку, за оцінкою журі, найсмачніший обід приготувала команда 3 відділення під назвою «Смаколики». Засуджені Яна Крохмальова, Крістина Сімонова та Ірина Кушнір радісно приймали привітання від начальника Чернігівської виправної колонії № 44 підполковника внутрішньої служби Андрія Кирієнка. Друге місце посіла команда «Смак», третє місце поділили між собою команди «Ласкаво просимо» та «Берегиня». Всі учасниці отримали заохочувальні грамоти та солодкі призи.

«Такі заходи запам'ятовуються і стають частиною життя відділень і самих учасників, тому що дозволяють показати, що і у виправній установі є можливість не тільки осмислити все, що привело людину за грати, але і отримати знання, які нададуть можливість влаштуватись в житті вже після звільнення. Адже люди, які тривалий час перебувають в ізоляції, через деякий час втрачають напрям, за яким треба йти і жити. Завдяки такій роботі, орієнтири окреслюються сильніше», - зазначив начальник установи Андрій Кирієнко.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини