Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:00:11

Добровольці за мир в Україні

22.04.2014   12:34

Український народ у світі вважають досить спокійним, врівноваженим і практичним. Але за останні місяці українці довели, що вони хочуть і готові стати на захист своєї Батьківщини.

Тисячі мобілізованих добровольців висловили своє "Так" незалежності й територіальній цілісності України. Як на заході, півночі, так і на півдні і в східних областях країни.
 
- Я маю намір служити в українській армії навіть після завершення цього конфлікту, - каже капітан запасу Володимир Іванович Титарчук. - Свого часу я навчався у військовому командному училищі в Орджонекідзе, а останній курс - в Харківському танковому, командував танковим взводом, ротою у військовому гарнізоні на Одещині, знаю що таке військова служба і готовий до виконання військового обов'язку.

За місяць служби у військовій частині я і мої товариші поновили свої навики у водінні бойової техніки, виконали вправи з вогневої підготовки, стріляли з танкової гармати осколочно-фугасними і бронебійними снарядами, а також зі стрілецького озброєння.

Сьогодні, як не завжди, сприймається лозунг часів Другої світової війни: "Все для армії, все для перемоги", підприємці й навіть прості робітники перераховують в стані кризової ситуації свої кошти на потреби армії, яка довгий час недостатньо фінансувалася й забезпечувалася.

Педагогічний колектив Чернігівської середньої школи № 1, де навчається восьмирічний син Володимира Едуард, за ініціативою класного керівника Елли Федорівни, надав військовій частині допомогу. За власні кошти вчителі та батьки учнів придбали для військових продукти і одяг.

- Я особисто приймав участь у перевезенні гуманітарної допомоги освітян, - говорить Володимир Титарчук. - Мене вразила щирість людей, які в умовах кризи не шкодують для армії власних заощаджень, ініціюють допомогу і закликають інших небайдужих людей підтримати армію у цей важкий час.

Разом з Володимиром добровольцями прибули до військової частини і старший солдат Сергій Авраменко та молодший сержант Олександр Полулях. Сергій проходить службу на посаді старшого механіка-водія бойової розвідувальної машини, а Олександр - телефоністом самохідної гаубичної батареї. Чоловіки кажуть:
- Кожен з нас бажає країні миру, а гарантія миру в нашому світі - це ми. Агресивність сусідньої держави змусила нас пригадати свої військові професії, адже свого часу ми служили в армії. Нині ми поновили свої військові навички і готові до виконання будь-яких завдань.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини