Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:20:02

26 квітня – 28-мі роковини Чорнобильської катастрофи

11.04.2014   09:27

Засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення в Чернігові заходів до 28-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС провів заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров.

Він нагадав, що саме чернігівці у квітні-травні 1986 року першими стали на приборкання колись мирного атому. В пам'ять про Героїв Чорнобиля в обласному центрі названо вулицю, кілька вулиць носять імена загиблих земляків-ліквідаторів.

За інформацією заступника начальника управління культури міськради Юрія Ткача, 26 квітня в Чернігові біля пам’ятного знаку „Героям Чорнобиля” о 10-й годині відбудеться мітинг-реквієм та покладання квітів.

Голова Чернігівського міського об’єднання «Союз інвалідів Чорнобиля» Олександр Анищенко розповів про заходи, які планується провести його організацією. Так, уже найближчим часом будуть проведені уроки пам’яті в школах. 17 квітня в урочищі Ялівщина відбудуться особисто-командні змагання з пішохідного туризму серед учнів шкіл та позашкільних закладів міста, в яких передбачається участь понад 100 дітей. 24-25 квітня на базі Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка пройде Всеукраїнський турнір із волейболу.

С. Віхров уточнив, що міська рада вже кілька років надає допомогу з бюджету організаціям чорнобильців. «Ми всі повинні пам’ятати гіркі уроки історії та гідно вшанувати загиблих і померлих ліквідаторів, підтримати постраждалих», - наголосив заступник міського голови та запросив громадськість узяти участь у запланованих заходах.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.