Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:49:46

Засуджені Домницького виправного центру № 135 Чернігівської області за духовною підтримкою йдуть до монастиря

10.04.2014   10:51Агенцiя

Відомо, що щиро віруюча людина відчуває себе набагато впевненіше в суворій реальності. Релігія допомагає людині відчувати себе захищеним Богом від бід, хвороб, неприємностей.

Засуджені – це люди, реабілітація і перевиховання яких є надзвичайно важливим завданням не лише для них самих, але і суспільства в цілому. Практика показала, що без участі релігійних організацій і забезпечення дотримання релігійних прав засуджених така реабілітація набагато менш ефективна. У зв'язку з цим постала необхідність релігійної опіки для осіб, що знаходяться в місцях позбавлення волі.

В Чернігівській області знаходиться Домницький виправний центр № 135, на території якого розташований один із Домницьких храмів, який належить до ансамблю Домницького монастиря.

Священнослужителі Домницького чоловічого монастиря завжди готові провести службу для засуджених виправного центру, а засуджені в свою чергу з радістю відвідують недільні богослужіння та проходять релігійні обряди.

Засуджений Анатолій приходить в храм щонеділі на вранішню молитву. Молиться він більше не за себе, а за свою родину: у нього на волі залишилися старенькі батьки, яких він по своєму нерозумінню колись позбавив підтримки і допомоги. Поки Анатолію доводиться сподіватися лише на допомогу Божу для своїх батьків і молитвою просити дати їм здоров'я до того дня, коли він звільниться і візьме всі турботи по піклуванню на себе. «Священнику можна повідати, висловити навіть те, що не розповіси більше нікому: ні другу, ні начальнику, ні матері, - говорить Анатолій. - Для нас тут такі зустрічі з духовним наставником, бесіди з ним по душах, коли можна висловити все наболіле і отримати ділову пораду і моральну підтримку, просто необхідні».


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини