Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:07:26

В Чернігівській жіночій виправній колонії № 44 провели день відкритих дверей

05.04.2014   08:20Агенцiя

В Чернігівській виправній колонії № 44 управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області гостей чекали з нетерпінням. Звучить, мабуть, незвичайно – день відкритих дверей у закритому режимному закладі, тим не менш, як живеться засудженим жінкам, змогли побачити представники громадськості.

На чолі з Головою Чернігівської обласної спостережної комісії Станіславом Віхровим, установу відвідали представники відділу у справах сім`ї та молоді, міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту, територіального центру соціального обслуговування, відділу взаємодії із роботодавцями, Благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр», Благодійного фонду «Милосердя і доброта», Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть в ВІЛ», громадської організації «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних».

Але найбільше тут чекали на близьких та рідних. Втім, це взаємне почуття. Ще б пак, адже це шанс відвідати рідних, зустрітися з ними не в кімнаті побачень, а потрапити всередину, побачити, як вони живуть, де працюють і сплять, що їдять і чим займаються у неволі.

Екскурсію для гостей провів начальник установи підполковник внутрішньої служби Андрій Кирієнко.

Відвідувачі оглянули приміщення школи, де найбільше вразив клас майстринь – засуджені створюють власними руками чудові вишиті полотна та ікони. А у приміщенні клубу засуджені подарували гостям кілька пісень та танців із свого репертуару. Не оминули і приміщення гуртожитків соціально-виховної служби. Батьки мали змогу на власні очі побачити спальні місця своїх дочок, адже в першу чергу відвідали ті гуртожитки, у яких вони проживають.

Для засуджених в колонії створені всі умови: світлі просторі спальні, крамниця, телевізор, сучасні санвузли, їдальня. Багато тутешніх жінок працюють на швейному виробництві. Продукцію, яку тут виробляють можна побачити в кімнаті готових зразків.
Відвідали гості й кімнату підготовки до звільнення, де засуджені проходять курс підготовки перед звільненням з установи, вивчають принцип дії сучасної техніки, дізнаються новинки стрімкого життя.

Досить довгий час представники громадськості спілкувались із психологами Чернігівської виправної колонії № 44. Їх цікавили методи роботи психологів, доступність психологічної допомоги в умовах позбавлення волі, регулярність проведення бесід.
І де б не заходили гості, скрізь відчувалося, що засуджені готувалися до зустрічі, адже день відкритих дверей тут – свято в череді буднів.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини