Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:28:20

Перспективи сільського розвитку та формування ринку землі в нових політичних умовах

31.03.2014   13:53Агенцiя

28 березня у залі засідань Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації відбувся правоосвітній захід на тему "Земельна реформа в Україні в контексті розвитку аграрної економіки та сільських громад", організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини та Інститутом розвитку аграрних ринків.

Захід зібрав експертів у галузі земельних відносин, представників державних органів, які безпосередньо відповідають за розвиток сільського господарства, керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств Чернігівщини.

Під час засідання учасники обговорили питання розвитку аграрного сектору, сільських територій та земельних відносин в регіоні, вимоги до нормативно-правової бази земельної реформи в державі в нових політичних умовах.

Жваву дискусію серед учасників заходу викликала тема запобіганню корупційним ризикам при регулюванні земельних відносин та проблеми розвитку різних форм власності й підвищення їх економічної ефективності. Зокрема, учасники заходу внесли ряд пропозицій стосовно проблемних положень проектів Законів України "Про ринок землі" та "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Експерти Інституту розвитку аграрних ринків (м.Київ) презентували пропозиції щодо впровадження новітніх механізмів кредитування сільськогосподарського виробництва, що дозволить залучати кошти під майбутній врожай або під заставу зібраного врожаю.

Окремою темою, яка була піднята під час проведення семінару, стала необхідність участі аграріїв у системі прогнозування ринку праці для підготовки фахівців галузі, які би відповідали очікуванням сільгоспвиробників та реаліям сучасного виробництва.


Віктор Тарасов

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.