Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:53:34

Головний міліціонер Чернігівської області зустрівся з журналістами

25.03.2014   08:33

В приміщенні сектору зв'язків з громадськістю відбулася прес-конференція виконуючого обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області генерал-майора міліції Олега Демченка з представниками місцевих і державних ЗМІ.

На зустріч прийшли практично всі представники провідних мас-медіа Чернігова, оскільки зустріч планувалася як знайомство двох сторін. У своєму вступному слові Олег Демченко висвітлив своє бачення тих задач, які нині стоять перед українською міліцією.
Зокрема він відзначив: «Враховуючи непросту оперативну обстановку, головними на сьогоднішній день вважаю три напрямки роботи міліції Чернігівщини: охорона громадського порядку, боротьба з кримінальними злочинами та боротьба зі злочинами у сфері економіки».

Очільник УМВС звернув увагу присутніх, що останнім часом міліція і громадські активісти виходять на спільні патрулювання з охорони порядку. Цій взаємодії приділяється значна увага. Як в Чернігові, так і в інших населених пунктах області щоденну службу несуть спільні патрулі з числа працівників міліції та членів небайдужих громадських формувань.

Генерал Демченко зауважив, що формально в області існує багато таких формувань, які мають статутне завдання надавати допомогу органам внутрішніх справ в охороні громадського порядку. Але життя доводить, що насправді таку діяльність проводять одиниці, представлені одними й тими ж відповідальними громадянами. Інші самоусунулися.

В.о. начальника УМВС також зауважив, що він планує активізувати роботу з розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, в тому числі, минулих років. Проте не менш важливою є боротьба з майновими злочинами. Олег Демченко пообіцяв у найкоротші терміни викорінити на Чернігівщині гральний бізнес, дати відсіч корупційним проявам в органах влади та самоуправління, викривати факти поборів, злочинної корупції та хабарництва, нещадно боротися з незаконним обігом наркотиків.

Окремо генерал Демченко зупинився на кадровому питанні, оскільки воно надзвичайно важливе для забезпечення повноцінної роботи міліції.

- Кадровий потенціал має бути зміцнений, а працівник міліції повинен стати взірцем для населення. Непримиренно реагуватиму на факти вживання спиртних напоїв працівниками міліції на роботі, на прояви грубості, нетактовності, бездушного та байдужого ставлення до громадян, - відзначив виконуючий обов'язки начальника УМВС.

Керівник повідомив журналістам, що найближчим часом буде вжито рішучих заходів реагування на претензії до роботи підрозділів ДАІ, в тому числі ВРЕР, адже вони є цілком обґрунтованими і віддзеркалюють справжній стан взаємин людей з представниками ДАІ. Весь особовий склад підрозділів Державтоінспекції буде піддано ретельній переатестації з повноцінним врахуванням думки громадськості щодо кожного співробітника.

Принципові зміни відбудуться і в роботі Громадської Ради при УМВС в області. Олег Демченко вже дав доручення переглянути установчі документи цього органу і звернувся із запрошеннями до участі в оновленій Раді до знаних громадських діячів, моральних авторитетів суспільства, щоб в найкоротший термін фактично новостворена Громадська Рада могла розпочати ефективну роботу.

Міліцейський керівник відповів на численні питання журналістів, розповів свою службову біографію і запевнив представників мас-медіа у повній відкритості та готовності до конструктивного діалогу.

Наприкінці зустрічі Олег Демченко звернувся до жителів Чернігівщини із закликом проявляти активну громадянську позицію і не залишатися байдужими до ситуації в області, а саме - повідомляти міліцію про всі факти чи події, адже розкриття злочинів за «гарячими слідами» прямо залежить від своєчасного інформування ОВС про них.

Він нагадав, що в УМВС України в Чернігівській області діють «гарячі телефони»: 678-896, 619-001, 619-102.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.