Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:28:50

Акція стартувала! Ліси — заради добра і миру на Землі

24.03.2014   10:32Агенцiя

21 березня — у Міжнародний день лісу— на Чернігівщині скрізь висаджували нові ліси. Весна цього року рання , волога втікала швидко , тому лісівники, не гаючи дорогоцінного часу, займалися посадкою дерев.

А у Міжнародний день лісу в Комарівському лісництві Добрянського держлісгоспу стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках!». Група депутатів Чернігівської обласної ради, адміністрація господарства та вихованці Добрянського учнівського лісництва зібралися на підготовленій після зимових зрубів 2- гектарній ділянці.

Директор лісогосподарського підприємства Іван Горохівський, депутат Чернігівської обласної ради, від імені лісівників Сіверщини привітав учасників заходу: «Кожної весни на Ріпкинщині традиційно здійснюється посадка лісу. А ми, поліщуки, завжди з особливою відповідальністю ставимося до цієї важливої роботи.

Зараз у державі досить складна ситуація, та навіть у такий напружений і неспокійний час треба думати про майбутнє і добросовісно займатися своєю справою. Лісівники, повинні висаджувати ліс і працювати заради добра, миру й спокою на Землі і в нашій державі».

Лісничий Комарівського лісництва Віталій Усик разом з головним лісничим держлісгоспу Денисом Землянком провели інструктаж, як висаджувати сосну звичайну та березу під меч Колесова. І хоч зібралися на акцію ті дорослі й діти, які вже мають досвід, але нагадати про основні навички слід.

День був сонячним, з легким весняним вітерцем — і працювалося дружно, весело, з вогником. Школярі-лісівники охоче допомагали дорослим, підносили садивний матеріал — кожен вправно орудував мечем Колесова. Дуже приємно було спостерігати за юними природолюбами в роботі. Віриться, що виростуть серед них і ті, хто обере собі лісівничі професії.

Керівник учнівського лісництва Галина Миколаївна Шевченко розповіла, як підлітки з Добрянського учнівського лісництва чекають весну, щоб садити ліс. Дуже люблять займатися цією справою. Охоче діти організовують акції «Першоцвіти» та «Береза», а нещодавно провели цікаву вікторину «Ліс — наше багатство». Школярі готують реферати про червонокнижні рослини і тварини.

До речі, у Добрянській середній школі вже 8 років викладається предмет «Лісове господарство», опановують його кращі учні лісової Добрянки.

Після завершення посадки лісу всі побували на мальовничому озері Волкобродівка, яке прокинулося і чекає своїх пернатих мешканців. На цьому озері щовесни раює пташине царство.

Коли навкруги зазеленіє, сюди приїздитимуть туристи.

Згодом учасники акції переїхали в Ново- Яриловицьке лісництво і відвідали розсадники декоративного матеріалу. А директор держлісгоспу Іван Горохівський провів екскурсію. Між іншим, кожен з депутатів ще й придбав собі тут голубу ялинку в горщику.

Настрій у всіх був гарний, як і березнева погода.

У цей день ДП «Добрянське лісове господарство» завершило посадку лісу : як і намічалося, створено нові ліси на 140 гектарах.

 

За повідомленням Чернігівського ОУЛМГ
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.