Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:52:20

Міліція спільно з журналістами патрулювала обласний центр

17.02.2014   07:48

Працівники чернігівської міліції наочно продемонстрували журналістам місцевих видань і телеканалів, що мають достатньо сил і засобів для злагодженої та ефективної роботи з охорони громадського порядку на всій території міста Чернігова - як у центральній його частині, так і в решті районів.

14 лютого правоохоронці запросили представників преси й телевізійні знімальні групи спостерігати за перебігом комплексного інструктажу особового складу міліції, задіяного до несення служби у вечірній час, а також особисто взяти участь у патрулюванні.

Представники «четвертої влади», приєднавшись до трьох екіпажів автопатрулів батальйону патрульної служби міліції, впродовж кількох годин їздили чернігівськими вулицями та провулками: від центральних транспортних артерій міста - до дворів Шерстянки, проїздів на П'яти кутах, вуличок поблизу Ремзаводу та місцевості, прилеглої до Автозаводу («Чернігівавтодеталі»).

У присутності журналістів працівники міліції здійснювали спілкування з громадянами, проводили профілактичну та роз'яснювальну роботу щодо правил і норм поведінки в громадських місцях, робили численні зауваження дрібним порушникам.

А в декількох випадках довелося скласти й адміністративні матеріали, зокрема, за статтею 178 КУпАП, яка визначає відповідальність за розпиття спиртних напоїв та негідну поведінку в громадських місцях у нетверезому стані.

Загалом впродовж зміни міліцейськими патрульними силами було складено 7 таких протоколів: адже, за вимогою МВС України, головними завданнями міліції під час охорони громадського порядку є якраз роз'яснення і профілактика, заохочення громадян до самостійного припинення незначних правопорушень, а не адміністративний тиск на них.

Коментуючи подію, начальник управління громадської безпеки УМВС України в Чернігівській області Олександр Малиш пояснив журналістам, що подібна схема організації роботи з охорони громадського порядку актуальна щодня. У вихідні та святкові дні, додав він, чисельність патрульних нарядів у місті збільшується, маршрути їх патрулювання наближаються до місць масового скупчення людей, розважальних закладів, територій дитячих садків і шкіл тощо. Додаткова корекція маршрутів патрулювання можлива також з урахуванням змін в оперативній обстановці. Таким чином, підсумував Олександр Малиш, міліція докладає максимум зусиль для того, аби реагувати на ситуацію чітко, гнучко та ефективно, якнайкраще виконувати покладені на неї обов'язки.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини