Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:20:22

Виїзне засідання громадської приймальні Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області выдбулося у Бобруйках

15.02.2014   16:21Агенцiя

11 лютого 2014 року в приміщені Бобруйківської сільської ради Козелецького району Чернігівської області відбулося виїзне засідання громадської приймальні Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області.

Прийом громадян проводив начальник управління контролю за використанням та охороною земель Смаль В’ячеслав Іванович.

Вибір Держсільгоспінспекції в Чернігівській області випав на даний регіон невипадково: тільки протягом 2013 року на адресу інспекції від мешканців сіл Бобруйки, Булахів, Одинців надійшло більше десяти звернень щодо вирішення питань із врегулювання земельних відносин.

На зустрічі з мешканцями села Бобруйки та прилеглих населених пунктів розглянуті питання, які стосуються всієї громади.

Зокрема, обговорено проблему щодо створення на території сільських рад громадських пасовищ. Надано роз’яснення щодо порядку відшкодування заборгованості по сплаті орендної плати за використання переданих в оренду земельних часток (паїв), які на правах власності належать громадянам.
Під час зустрічі селяни поцікавилися, чи дотримуються сільгоспвиробники району проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозмін та впорядкування угідь, та у якому стані повинні повертатися земельні ділянки після закінчення договорів оренди землі.

На особистому прийомі громадянам надано роз’яснювально-правову допомогу щодо порядку вступу у спадщину на земельну ділянку, якщо спадкоємець у визначений законом термін не встиг звернутися до нотаріуса для оформлення свого права на спадщину; щодо порядку оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку та присвоєння їй кадастрового номеру; порядку оформлення спадщини на земельну ділянку (пай), на яку при житті не оформлено право власності.

На прийомі, особливо від громадян похилого віку, неодноразово озвучувалося питання щодо можливості продажу земельної ділянки (паю), можливості передачі земельної ділянки по заповіту та договору дарування.

З головою Бобруйківської сільської ради Стригою Ольгою Петрівною та депутатом Козелецької районної ради Нич Наталією Миколаївною розглянуто питання щодо порядку оформлення відумерлої спадщини на земельні частки (паї) та порядку передачі їх в оренду сільгоспвиробникам.
Фахівцями інспекції надані вичерпні роз’яснення з усіх питань, які були порушені під час зустрічі.

Начальник Управління контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини