Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:04:31

Виявили не задекларовану телевізійну камеру "D40M", яка коштує понад 79 тисяч гривень

03.02.2014   16:48

Коштовні речі, що ввозяться в Україну, підлягають декларуванню

Коштовні речі при переміщенні через кордон потрібно декларувати. У цьому пересвідчився на власному досвіді наш співвітчизник, який повертався в Україну потягом «Санкт-Петербург-Київ».

Під час здійснення митного контролю у пункті пропуску «Горностаївка» інспектор митниці запропонував пасажиру заповнити митну декларацію.

Після того, як громадянин здійснив декларування, вказавши при цьому лише про переміщення особистих речей, було проведено перевірку вмісту його валізи. Там серед особистих речей виявили не задекларовану телевізійну камеру «D40M». Слід зазначити, що це камера специфічного спрямування, яка коштує понад 79 тисяч гривень.

Виправдання 27-річного громадянина, що він не знав митних правил, не стали підставою для звільнення його від відповідальності за порушення законодавства.

За даним фактом співробітниками Чернігівської митниці Міндоходів складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України, санкції якої передбачають накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів та їх конфіскацію. Відеокамеру вилучили до рішення суду.

Нагадуємо, що згідно п. 4 статті 374 Митного кодексу України, товари (крім підакцизних), що ввозяться громадянами у ручній поклажі через автомобільні та залізничні пункти пропуску, загальна вартість яких перевищує еквівалент 500 євро та/або вага - 50 кг, але не перевищує 10000 євро, підлягають письмовому декларуванню (з поданням документів необхідних для здійснення їх митного контролю і митного оформлення) і оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків та податком на додану вартість.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.