Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:48:30

У Чернігові засуджено касирку банку, яка привласнила понад двісті тисяч гривень

03.02.2014   07:41Агенцiя

Прокуратурою міста Чернігова підтримано в суді державне обвинувачення щодо касира одного з банків, яка шляхом різних махінацій з грошима завдала своєму банку шкоди на суму понад 200 тисяч гривень.

Молода працівниця невеликого відділення в дні, коли працювала сама, видала клієнту велику суму готівки без оформлення цієї операції, а також кілька разів діставала гроші з каси, замотувала їх у шарф чи папір і клала до своєї сумки. У той же період недостачу коштів вона в комп’ютерних системах «перекидала» на інших операторів.

Серед доказів її вини - записи камер спостереження, результати ревізії та експертизи, покази свідків, тощо.

Свою вину касирка заперечувала, пояснюючи виникнення недостачі збоєм у комп’ютерній програмі. Однак сукупність доказів, зібраних під час досудового розслідування і наданих суду державним обвинувачем, довела протилежне.

Підсудну визнано винною у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 191, ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та засуджено до п’яти років позбавлення волі з випробуванням, а також до позбавлення права обіймати матеріально-відповідальні посади строком на три роки. Також задоволено цивільний позов банку про відшкодування завданої йому шкоди у повному обсязі.

Разом з тим, прокуратурою вирішується питання про подання апеляції на м’якість вироку.

Прес-служба прокуратури м. Чернігова

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.