Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:57:48

До призовних дільниць військових комісаріатів Чернігівської області, вже приписано понад 1 тисячу 600 юнаків

30.01.2014   11:36

У військових комісаріатах Чернігівщини триває приписка юнаків 1997 року народження до призовних дільниць.

Головна мета цього заходу полягає у проведенні обліку громадян, визначенні їхньої чисельності, ступеня придатності до служби, встановленні рівня освітньої і фізичної підготовки, здобуття спеціальності. Крім того, у період приписки вивчаються ділові і моральні якості юнаків..

Як старший офіцер відділу обліково-призовної роботи Чернігівського обласного військового комісаріату майор Ігор Картамишев, станом на сьогодні, 29 січня 2014 року, до призовних дільниць приписано 1 тисячу 600 юнаків.

– З зазначеної кількості військовими комісаріатами на даний момент придатними до служби визнано 1 тисячу 155 юнаків, – повідомив офіцер.

Майор Ігор Картамишев додав, що потенційних призовників також направляють для проходження підготовки з військово-технічних спеціальностей до навчальних закладів Товариства сприяння обороні України і професійно-технічних навчальних закладів, вирішують інші питання, пов’язані з підготовкою юнаків до військової служби.

– З усіх юнаків, які пройшли приписку до призовних дільниць та визнані придатними до військової служби, 138 виявили бажання навчатися у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів та 12 осіб хочуть в подальшому проходити військову службу за контрактом у Збройних Силах України, – повідомив майор Ігор Картамишев.

Загалом цього року на Чернігівщині підлягають вивченню та постановці на облік понад 5 тисяч юнаків.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини