Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:16:53

Правоохоронці розшукали зниклого безвісти 15-річного хлопця

22.01.2014   08:21

Чернігівська міліція розшукала і передала батькам підлітка, який два місяці тому полишив навчальний заклад на Черкащині і мандрував Україною.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області отримали оперативну інформацію, що в Троїцькому монастирі Чернігова перебуває 15-річний хлопець, який вважався зниклим.
На місце виїхали працівники кримінальної міліції у справах дітей та карного розшуку. Під час спілкування з міліціонерами ректор Чернігівського Духовного училища архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій підтвердив, що дійсно, от вже тиждень в училищі проживає хлопчина, який прибився до монастиря.

Підліток розповідав про себе щоразу різні історії - то він загубився, то він заробітчанин тощо. І хоча дорослі побачили, що юнак не хоче говорити усієї правди про себе, дали йому дах над головою, годували, одним словом - ставилися до нього з християнським милосердям.

Час зимових канікул минув, дитина має вчитися, тому викладачі Духовного училища звернулися по допомогу до міліції. Хлопчина і правоохоронцям спочатку представився видуманим ім'ям, але потім взявся за розум висловив бажання повернутися додому, бо дуже скучає по сестричці.

Виявляється, хлопчина родом з Уманьського району Черкаської області, виховується матір'ю і вітчимом, навчається у ліцеї в Умані. Там йому наскучило і в листопаді він автостопом рушив на Київ, погуляв там, а потім направився на Чернігів. Кожного 28 числа студент отримував на картку стипендію, цього вистачало на скромні харчі, щось давали перехожі і сердобольні бабусі.

Міліціонери зв'язалися з батьками, які разом із працівником кримінальної міліції у справах дітей автівкою приїхали в Чернігів. Хлопчика передали батькам з рук в руки живим і здоровим.


Ічнянський район: внаслідок розпалювання печі бензином чоловік отримав опіки

20 січня о 12:00 у м. Ічня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в хірургічне відділення районної лікарні доставлено 57-річного місцевого жителя з діагнозом "опіки тіла та гомілок ІІІ ступеня".

В ході розслідування обставин події встановлено, що чоловік у власному будинку намагався всупереч протипожежним вимогам за допомогою бензину розпалити піч.

Як результат, легкозаймиста рідина потрапила на людину та підлогу й спалахнула. Чоловік встиг самостійно загасити вогонь, але при цьому отримав опіки.

 

На Чернігівщині ведеться робота з впорядкування автоперевезень пасажирів

21 січня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко провів нараду, під час якої розглянули питання дотримання автоперевізниками вимог чинного законодавства України та легалізації пасажирських автоперевезень в області. У заході взяли участь начальник відділу внутрішніх перевезень Департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури України Володимир Балін, представники Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті, силових структур та контролюючих органів, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Відкриваючи засідання, Віктор Геращенко наголосив, що основним завданням пасажирського автотранспорту є забезпечення потреб населення у якісних та безпечних автоперевезеннях. За його словами, обласна мережа автобусних маршрутів загального користування налічує близько 500 маршрутів, які обслуговують 150 перевізників. На даних маршрутах задіяно більше 1200 транспортних засобів.

Заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що у теперішній час із залученням відповідних контролюючих органів та силових структур в області ведеться активна робота у напрямку забезпечення дотримання перевізниками чинного законодавства України, що діє у сфері автомобільних пасажирських перевезень. Проте вирішити питання нелегальних перевезень можливо лише за умови тісної співпраці всіх сторін, які беруть участь у процесі організації пасажирських перевезень.

Як зазначалось, за минулий рік було проведено 529 рейдових перевірок автоперевізників та проінспектовано 5488 одиниць транспортних засобів. У результаті чого виявлено 959 порушень, складено 1744 акти та 41 адміністративний протокол про недотримання ліцензійних умов з перевезення пасажирів. Загалом винесено 1473 постанови про застосування штрафів на загальну суму понад 1млн грн.

Під час обговорення порушувалися питання, що стосувалися фінансування оплати перевезень пільгових категорій пасажирів, боротьби з нелегальними перевізниками та переведення їх діяльності у правове поле, роботи легкових таксі, заборгованості із заробітної плати працівників автотранспортних підприємств, існування нелегальних автостанцій та маршрутів, адресної дотації транспортникам, здійснення передрейсового контролю водіїв, технічного стану транспортних засобів та безпеки пасажирів.

За результатами наради було ініційовано створення міжвідомчої робочої групи, основним завданням якої визначено впорядкування діяльності автоперевізників на території області. Також було вирішено провести інвентаризацію всіх маршрутів та автостанцій, враховуючи при цьому досвід роботи в інших регіонах.

На завершення, Віктор Геращенко наголосив на необхідності спільної роботи як органів влади, так і перевізників для забезпечення якісних та безпечних автоперевезень населення.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини