Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:22:39

Чим живе сьогодні Носівський район

09.01.2014   10:42Агенцiя

Голова райдержадміністрації Анатолій Красносільський розповідає, що за рік на вулицях сіл та селищ району додатково засвітилось 1200 ліхтарів. Дрібниця, звісно, але це також досягнення.

Носівський район

Носівський район

Більше 100 робітників працює на Носівському хлібоприймальному підприємстві. Середня заробітна платня — близько чотирьох тисяч гривень. На сьогодні це одне із потужних виробництв Чернігівщини. «Носівське хлібоприймальне підприємство» за результатами загальнодержавного статистичного ранжування посіло почесне четверте місце. В планах — збільшення потужностей сушарок. Нині на підприємстві працюють не тільки із ячменем, але і з ріпаком, кукурудзою, пшеницею та соєю. Великий обсяг інвестицій спрямовано на доробку та зберігання зерна. У цьому році товариство освоїло більше 21 мільйона гривень. Це при тому, що за два попередні роки у розвиток матеріальної бази акціонерним товариством вкладено 50 мільйонів. Тож обсяги зберігання та доробки зерна зросли майже в три рази.

Не забувають на виробництві і про своїх працівників, при потребі робітники отримують безвідсоткові позики до 10-15 тисяч гривень. А ще акціонерне товариство ремонтує дороги, надає матеріальну допомогу лікарні та школі.

Сьогодні ТОВ НВКЦ “Прес” – одне з небагатьох підприємств району, яке потребує кваліфікованих інженерів, електрозварників, штампувальників, слюсарів. Тут виготовляють конвеєрні ролики для вугільних транспортерів, які працюють на шахтах Донбасу. Гірники охоче купують якісно виготовлені «ролики» для вугільних транспортерів. Співпрацює завод із Російською Федерацією.
Якість плюс ціна і є гарантією успіху виробництва. На заводі працює близько 100 людей. Робітників привозять автобусами із Носівки та Ніжина. Серед працівників заводу багато жінок. Співробітники носівського підприємства стабільно отримують заробітну плату і за хорошу роботу завжди мають відповідну винагороду.

Районний Будинок культури у Носівці нещодавно реконструювали. Вартість масштабної перебудови — близько трьох мільйонів гривень. Були використані як кошти із районного бюджету, так і з обласного. Робота успішно завершена завдяки підтримці голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, народного депутата Івана Куровського.

Сьогодні Будинок культури із легкістю можна вважати храмом мистецтв. На базі закладу працює 18 різноманітних гуртків. Функціонують тут танцювальні, хорові колективи. Створено в Будинку культури і ляльковий театр. На базі Будинку культури існує справжній духовий оркестр. Професіоналізму та творчому натхненню носівських духовиків можна тільки позаздрити. Сьогодні працівники культури готують творчий звіт, присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Творчий колектив будинку культури молодий. Аматори разом і пісні співають, і костюми нові виготовляють, і на гастролі їздять.

Підтримують у районі і дитячі навчальні заклади. Дитсадок «Барвінок» відвідує 347 дітлахів. Зрозуміло, що для такої кількості дітей необхідно мати відповідну кількість відремонтованих груп. І тому не дивно, що у дитячому садку поступово проводять капітальний ремонт. Нещодавно розпочала роботу дошкільна група навчально-виховного комплексу у селі Державінка.

У новому році у Носівському районі планують завершити будівництво школи, реконструювати районну лікарню, провести капітальні ремонти дахів Мринської амбулаторії та Держанівської школи. Однак найголовніше — не втратити ті позитивні напрацювання, які є як в економічному, так і в соціальному житті Носівського району.


http://chodtrk.com.ua/?p=12672
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини