Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:23:39

"Ялинок-нелегалів" розшукували лісники у Чернігові

27.12.2013   10:33Агенцiя

Вже менше ніж за тиждень українці святкуватимуть Новий рік, тож цілком логічно, що саме в цей час список найпопулярніших товарів очолює новорічна атрибутика, а номер один у цьому списку — ялинка.

І хоча у магазинах та на ринках широкий вибір штучних новорічних дерев, значна кількість українців свідомо обирає справжніх зелених красунь. Як відомо попит народжує пропозицію, тож з’являються ті, хто не цурається порушувати природоохоронне законодавство задля власного збагачення. За якими ж ознаками можна упізнати, так би мовити, «легальні» ялинки і чи є в обласному центрі браконьєрські точки продажів?

Аби виростити новорічну ялинку чи сосну, треба від 3-х до 7-ми років, а відтак лісники щорічно створюють спеціальні новорічні плантації, цьогоріч їх сумарна площа в області перевищила 97 гектарів. До речі, виростити навіть один гектар новорічних плантацій — задоволення не з дешевих, адже тендітні деревця потребують чимало уваги.

Однак є на Чернігівщині й чимало любителів швидкої наживи, які залюбки вирубують сотні новорічних, не замислюючись над шкодою, якої завдають навколишньому середовищу.

Саме тому велику увагу напередодні новорічно-різдвяних свят лісники приділяють рейдовій роботі. Перевірки ведуться і безпосередньо у лісі, і на вулицях обласного центру, подекуди виявляють продавців з ялинками без чіпів, а інколи й з підробними. Зазвичай до складу рейдової бригади включають правоохоронців та екологів.

Свої ялинкові базари на вулиці обласного та районних центрів вивезли і лісники, так лише у Чернігові вони мають три власні точки продажів.
Чимало у місті і підприємців, які торгують ялинками абсолютно легально, як от Замік Асумов, який придбав свій зелений товар у Городянському лісгоспі. За сосну підприємець править від 40-ка до 150 гривень і з нетерпінням чекає вихідних, каже, тоді самий пік торгівлі. Конкурентів у продавцях штучних ялинок не вбачає, адже без справжньої зеленої красуні, яка пахне лісом, і свято не свято.


http://chodtrk.com.ua/?p=12591

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини