Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:30:54

Міліція викрила в Чернігові міні-цех з виробництва фальсифікованої горілки. ФОТО

27.12.2013   09:11

Працівники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС в Чернігівській області припинили незаконну діяльність міні-цеху, який розливав і продавав фальсифіковану горілку.

У орендованому гаражі звичайного автокооперативу зрілий чоловік налагодив виробництво горілчаного фальсифікату. Закупив тару, пробки, спирт, етикетки продукції місцевого виробника і почав нехитрий хімічний процес.

В антисанітарних умовах у 200-літровій бочці чоловік розводив спирт водою, за допомогою закаточної машинки закупорював пляшки та клеїв на них акцизні марки. Вже маючи певний досвід подібного бізнесу, підпільник швидко налагодив збут підробленої горілки оптовим покупцям, які потім збували водно-спиртову суміш вроздріб.

Як розповів заступник начальника УМВС в області Олексій Литвишко, працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю отримали інформацію про незаконне виробництво небезпечної алкогольної продукції. Оперативники деякий час документували діяльність цеху, а після того, як було зібрано достатньо беззаперечних доказів та проведена оперативна закупка, поставили крапку в роботі підпільника.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили і вилучили в гаражі півтори тисячі пляшок оковитої, акцизні марки, етикетки, пробки і закаточну машинку. Оперативники звернули увагу на те, наскільки якісно запаковані ящики з готовим фальсифікатом. Виявляється, спритник обгортав картонний піддон з пляшками термоплівкою, яку потім розігрівав феном. Упаковка виходила настільки акуратною, що неспеціаліст у цій галузі не відрізнив би її від заводської.

Тут же в гаражі розміщалися пластикові бочки, в яких зберігалося 600 літрів спирту невідомого походження. На ємностях стояло маркування, що колись бочки містили якийсь агресивний хімічний реагент, але здоров'я споживачів не хвилювало підпільника. Головне - швидкі гроші.

Олексій Литвишко повідомив, що відносно власника міні-цеху відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, або вчинене особою, яка раніше була засуджена за цією статтею) - карається штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Загалом протягом року працівниками УДСБЕЗ УМВС з незаконного обігу вилучено понад 4 тонни спирту та близько 10 тисяч пляшок фальсифікату. Відносно порушників відкрито 19 кримінальних проваджень.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.