Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:59:27

Пропущено 6 мільйонів 120 тисяч громадян та 1 мільйон 238 тисяч транспортних засобів

26.12.2013   09:10Агенцiя

24 грудня в управлінні Чернігівського прикордонного загону, за участі начальника Північного регіонального управління Держприкордонслужби України генерал-лейтенанта Ігоря Борисовича ТОКОВОГО, відбулася розширена нарада керівництва загону з підведення підсумків оперативно-службової діяльності загону в 2013 році та визначення завдань на наступний, 2014 рік.

За підсумками року в Північному регіональному управлінні Чернігівський прикордонний загін визнаний кращим за станом оперативно-розшукової роботи, роботи з персоналом, інженерно-технічного та тилового забезпечення і як наслідок - отримав загальне перше місце за результатами оперативно-службової діяльності.

Крім того, в загальному заліку серед підрозділів охорони кордону, відділ прикордонної служби "Грем'яч" та мобільна застава "Чернігів" – зайняли 1 місця, а відділи прикордонної служби "Гірськ" та "Дніпровське" – 2 місця в своїх категоріях.

Що ж стосується розподілу місць в самому прикордонному загоні, то трійка призерів виглядає так: 1 місце - відділ прикордонної служби "Гірськ", 2 місце - "Грем'яч", 3 місце - "Дніпровське".

За підсумками року на ділянці загону затримано 412 порушників державного кордону, з яких 56 – незаконні мігранти.

За результатами здійснення пропускних операцій через державний кордон у встановленому порядку пропущено 6 мільйонів 120 тисяч громадян та 1 мільйон 238 тисяч транспортних засобів. Через кордон не пропущено 3470 громадян. У 1033 громадян, що перетинали держкордон, виявлені недійсні, технічно несправні, чужі або підроблені документи.

В ході оглядової роботи виявлено та вилучено з незаконного обігу 198 одиниць зброї, 1463 одиниці боєприпасів, 9 кг наркотичних речовин та 1,6 кг прекурсорів, виявлено порушень законодавства та вилучено контрабандних товарів на загальну суму 4 мільйона 385 тисяч гривень, серед яких і 88 автомобілів з підробленими документами.

За повідомленнями прикордонного загону до Єдиного реєстру досудових розслідувань в 180 випадках внесено інформацію про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

За скоєння адміністративних правопорушень з прикордонних питань 2433 громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності, при цьому сума штрафів склала 561 тисячу гривень.

В наступному 2014 році основні зусилля прикордонного загону будуть зосереджені на виконанні "Основних напрямів діяльності та подальшого розвитку Державної прикордонної служби України у 2014 році", які затвердив Голова Державної прикордонної служби України генерал армії України Микола Михайлович ЛИТВИН.

Їх головною метою є виконання завдань Президента України Віктора Федоровича Януковича із забезпечення недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, реалізації визначених українським законодавством вимог з питань протидії протиправній діяльності на державному кордоні, виконання заходів передбачених Концепцією розвитку Держприкордонслужби України на період до 2015 року, подальша реалізація Державної цільової правоохоронної програми "Облаштування та реконструкція державного кордону" та Концепції інтегрованого управління кордонами.

Визначено 7 основних напрямів такої діяльності, а саме:
І. Служба – "Інтеграція, Інновації, Надійність";
ІІ. Персоналом – "Патріотизм, Етика, Мотивація, Непідкупність";
ІІІ. Правові стандарти – "Законність, Гуманність, Правова культура";
ІV. Міжнародне співробітництво – "Довіра, Партнерство, Прагматизм";
V. Всебічне забезпечення – "Ефективність, Дбайливість, Контроль";
VІ. Соціальний захист – "Послідовність, Стабільність, Перспективи";
VІІ. Взаємодія з суспільством – "Авторитет, Відкритість, Прогнозованість".

Головним девізом на наступний рік для всієї Державної прикордонної служби України та прикордонного загону визначено гасло: "ТІЛЬКИ ВПЕРЕД"!


О.В.Дудко, помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби, підполковник
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини