Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:23:21

Туризм має бути одним із пріоритетних напрямів розвитку економіки області

26.12.2013   07:53

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час чергового розширеного засідання Регіонального комітету з економічних реформ 25 грудня, на якому розглянули питання розвитку і розбудови екскурсійно-туристичних об’єктів та туристичної інфраструктури в області.

За словами очільника області, досвід багатьох країн світу свідчить, що за належної організації туризм є надійним джерелом фінансових надходжень, сприяє підвищенню зайнятості населення, а відтак – і підвищенню доходів громадян та їх добробуту.

«Ми повинні заявити про себе як про регіон зі значним туристичним потенціалом, який може стати потужним українським туристичним центром», - констатував Володимир Хоменко.

Він також підкреслив, що керівництвом країни чітко визначені пріоритетні напрями державної політики в сфері туризму та курортів. Це – впровадження курсу на дерегуляцію, посилення рівня захищеності законних прав споживачів; забезпечення розвитку в’їзного і внутрішнього туризму; формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту на внутрішньому та міжнародному туристичних ринках.

Про розвиток і розбудову екскурсійно-туристичних об’єктів та туристичної інфраструктури в області поінформував присутніх директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Сергій Мойсієнко.

За його словами, наявність великої кількості історико-культурних об’єктів у поєднанні з розмаїттям природно-рекреаційних ресурсів створюють умови для розвитку у Чернігівській області різних видів туризму, а саме: культурно-пізнавального, подієвого, сільського зеленого, паломницького та активних видів туризму.

В області проводиться значна робота у напрямку створення нових туристичних об'єктів та утримання в належному стані діючої туристичної інфраструктури. Зокрема, продовжуються роботи з розбудови об'єктів історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч», Музейно-меморіального комплексу жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами у м. Корюківці, розширення площі Сосницького літературно-меморіального музею О.П.Довженка тощо.

Затверджена і діє обласна цільова Програма розвитку туризму в Чернігівській області на 2013-2020 рр., на виконання якої, було здійснено низку заходів.

Під час обговорення Володимир Хоменко зауважив, що незважаючи на те, що за останні роки в області значно активізувалась робота щодо розвитку туризму, залишається низка невирішених питань, над якими потрібно працювати найближчим часом. Головними завданнями з реформування туристичної галузі мають стати: впровадження стандартів міжнародного рівня щодо облаштування об’єктів туристичних відвідувань та якості туристичних послуг; приведення туристичних об’єктів у відповідність до сучасних вимог щодо інфраструктурного та інформаційного забезпечення; широке впровадження саморегулювання та можливостей державно-приватного партнерства.

«Переконаний, що спільними зусиллями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, фахівців туристичного бізнесу та представників громадськості ми зможемо успішно реалізувати завдання Президента України та Уряду щодо створення конкурентоспроможного національного туристичного продукту», – наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини