Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:24:52

Традиційна зустріч з ветеранським активом Чернігова пройшла у міській раді

25.12.2013   08:23

На порядку денному – підготовка до 70-річчя Перемоги

У ній взяли участь Чернігівський міський голова Олександр Соколов, представники структурних підрозділів міської ради, керівники Деснянської та Новозаводської районних у місті рад - відповідно, Юрій Горбань та Володимир Велігорський. Поспілкуватися з представниками влади до Чернігівської міськради завітали близько 100 ветеранів війни і праці.

Голова міської ветеранської організації Ірина Четвертак відзвітувала про діяльність організації у 2013 році. За її словами, в обласному центрі Чернігівщини проживають близько 72 тис. ветеранів війни та праці, з них 22 тис. представників старшого покоління входять до складу міської ветеранської організації. І.Четвертак уточнила, що на сьогодні у Чернігові проживають майже 1000 учасників бойових дій, у тому числі 9 ветеранів, які визволяли Чернігів від фашистських загарбників, 5 Героїв Соціалістичної праці.

Голова міської ради ветеранів позитивно оцінила відзначення у Чернігові 70-річчя визволення від фашистських загарбників. Водночас, вона наголосила на необхідності впорядкування могил і пам'ятників загиблим воїнам, особливо на кладовищах, що нині вже не є діючими. У підготовці до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, що відзначатиметься у 2015 році, ключовими вона назвала два моменти – гідне вшанування пам'яті про загиблих героїв, проведення патріотичної роботи з молоддю і всебічна підтримка ветеранів-фронтовиків, які поряд з нами.

Заступник начальника управління охорони здоров'я Ольга Малець розповіла про втілення у Чернігові медичної реформи. Вона підкреслила, що жоден медичний заклад у місті не буде закритий. "Різких змін для жителів Чернігова не буде, процес реформування триватиме поступово", - зазначила вона. З виконанням в обласному центрі цільових програм у сфері ЖКГ ветеранів ознайомив заступник начальника управління ЖКГ міської ради Геннадій Луценко.

Міський голова підбив підсумки року, що минає. Серед визначних подій 2013 року для Чернігова він назвав реалізацію проектів з енергозбереження у навчальних закладах міста, будівництво каналізаційно-насосної станції на Масанах, реконструкцію колектора по вул. Ушинського. Водночас, керівник Чернігова зауважив, що вирішення фінансових питань, насамперед, йдеться про виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, на жаль, не завершиться до кінця року. Під питанням залишається прийняття міського бюджету 2014 року у грудні.

"Як буде передбачено вирішення різних питання у міському бюджеті, я готовий зустрітися і доповісти у першому кварталі наступного року", - сказав О.Соколов.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини